اصول و فلسفه عرفان اسلامی
در آزمون كارشناسی ارشد پژوهش هنر سال 92 درس اصول فلسفه و عرفان اسلامی عموماً سوالات كلیدی و مفهومی طراحی شدهاند و با توجه به نوع سوالات میتوان متوجه شد كه در آزمون كارشناسی ارشد 92 به قسمت عرفان و عرفای اسلامی توجه بیشتری نسبت به آزمون سال 91 شده است.
تا جاییكه میتوان گفت رساله عرفای پند صالح كه دستورالعمل عرفا است و متعلق به صالح علیشاه گنابادی است از منابع مهم و پرسوال آزمون كارشناسی ارشد 92 میباشد در این درس با مقایسه آزمون سال قبل و سال جاری (92 و 91) به دشواری سوالات این درس درسال 92 میتوان اشاره كرد.
زبان تخصصی
به طور کلی زبان كارشناسی ارشد در این رشته از 30 سوال عمومی و تخصصی تشکیل شده است. این سوالات از 15 سوال عمومی که شامل 10 سوال واژگان که مانند چند سال اخیر از کتاب essential words for TOEFl طراحی شده است و 5 سوال مربوط به بخش Cloze Test است که بیشتر از دانش گرامری دانشجو برای پاسخگویی استفاده كرده است.
اما 15 سوال تخصصی از 3 متن تخصصی طراحی شده بود که در مقایسه با سال گذشته تقریباً در یك سطح قرار داشتند، با توجه به این موضوع كه متون زبان تخصصی ممكن است هر سال از منابع متفاوت و نامشخص طرح شود، مطالعه بیشتر متون مرتبط و آشنایی با لغات و اصطلاحات تخصصی به داوطلبان توصیه میشود.
شناخت مواد و مصالح
در آزمون كارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر سال 92 درس شناخت مواد و مصالح با توجه به قرار گرفتن سوالات عمومی در كنار سوالات تخصصی دارای سطح یكسانی نبود. عمده سوالات از فصولی مثل فلزات و سفال و سرامیك طرح شدهاند و چندین سوال مشابه آزمون سال 91 در این آزمون گنجانده شده بود به علاوه اینكه برخی از سوالات حاشیهای و غیرقابل پیشبینی نیز در آزمون سال 92 به چشم میخورد. ضمن اینكه میتوان با مقایسه آزمون كارشناسی ارشد سال 91 و 92 به سختتر بودن سطح آزمون سال قبل (91) و آسانی آزمون (92) اشاره كرد.
فرهنگ و هنر
این آزمون همانند بخش نقد ادبی كه از اصلیترین بخشهای كنكور پژوهش هنر است بیشتر سوالات حفظی بوده است و سوالات آن در موضوعهای هنر جهان، هنر ایران، نقد ادبی، اسطوره و معماری پراكنده شده است.
در سال 92 در بخش هنر جهان و هنر ایران تعداد سوالات نسبت به سال 91 بیشتر است و توجه بیشتری را به خود جلب كرده و ضریب سختی بالاتری دارد و همچنین در قسمت نقد ادبی و معماری با سال قبل خود برابر است.
علاوه بر این در بخش اسطوره سال 91 تعداد سوالات حدود 3 برابر سال 92 بوده است و همچنین درجه سختی آن بالاتر بوده است.اكثر سوالها در سال 92 با مطالعه دایره المعارف هنر، و تاریخ هنرهای بزرگ قابل پاسخگویی بوده است.
نقد ادبی
در آزمون كارشناسی ارشد سال 92 ، بخش نقد ادبی به گونهای مورد توجه قرار گرفته است كه در بخش سوالات مربوط به نقد و تئوری هنر و مبانی نظری نقد، توجه بیشتری نسبت به بخشهای دیگر و حتی نسبت به سال 91 شده است. در سال 92 حدود 18 سوال فقط به بخش تئوری و مبانی نظری نقد ادبی اختصاص یافته كه نسبت به سال 91 هم ضریب سختی بالاتر و هم تعداد بیشتری سوالات را به خود اختصاص داده است.
از تمامی بخشهای مربوط به نقد ادبی، با عنوانهای هنر جهان، اسطوره، مكاتب هنری و معماری در سال 92 به مراتب سوال كمتری آمده است نسبت به سال 91 و درجه سختی آن هم كمتر است.
تمام سوالات این بخش حفظی بوده است.
در سال 91 نسبت به سال 92 به بخشهای هنر جهان و اسطوره و مكاتب هنری توجه بیشتری شده بود.