انتقال حرارت
سؤالات درس انتقال حرارت مهندسی شیمی نسبت به سال گذشته درجه سختی تقریباً مشابهی برخوردار بودند، به علاوه حدوداً دو سؤال تمام نوآوری نسبت به سالهای گذشته که این مورد هم طبیعی بوده و هر ساله طراحان تقریباً 2 سؤال جدید و نوآورانه طراحی میکند. تمامی موضوعات مهم و کلیدی انتقال حرارت که در کنکور 98 مورد توجه طراحان قرار گرفته شده بود به حد کافی در آزمونهای آزمایشی مؤسسه تکرار شده بودند که این خود کمک شایانی به داوطلبان آزمونهای مدرسان شریف کرده بود.
بودجهبندی امسال نسبت به سال گذشته با افزایش سؤالات تشعشع از 2 سؤال به 4 سؤال و کاهش سؤالات انتقال حرارت جابجایی تغییراتی داشت و چون تشعشع هر ساله در کنکور سهم سؤال نسبتاً خوبی دارد، این تغییر بودجهبندی نباید مشکل خاصی را برای دانشجویان ایجاد میکرد.
ترمودینامیك
سؤالات درس ترمودینامیک مهندسی شیمی نسبت به سال گذشته از درجه سختی نسبتاً بالاتری برخوردار بود، به علاوه اینکه حدوداً 4 سؤال تماماً نوآوری بودند که این امر دانشجو را به چالش میکشید. بودجهبندی تعداد سؤالات از هر مبحث با سالهای قبل خیلی تفاوت خاصی نداشته تنها سطح سؤالات کمی بالاتر از سال قبل طراحی شده بودند. خوشبختانه آزمونهای مدرسان شریف خیلی از مباحث کلیدی این درس را در آزمونهای خود بیان کرده بود و داوطلبان با مطالعه و بررسی آزمونهای (10 گانه) مدرسان شریف میتوانستند به درصد خوبی از این درس دست یابند.
انتقال جرم و عملیات واحد 1 و 2
سؤالات درس انتقال جرم و عملیات واحد 1 و 2 مهندسی شیمی نسبت به سال گذشته درجه سختی نسبتاً بالاتری داشت، مخصوصاً 1 سؤال که واژه Pinch در آن بکار برده شده بود، میتوانست برای دانشجویان استرسزا باشد و به علاوه حدوداً سه سؤال تمام نوآوری نسبت به سالهای گذشته که این مورد طبیعی بوده و سؤالهای کنکور 97 نیز نسبت به 96 و ما قبل این نوآوری را داشتهاند. در کنکور امسال نیز همانند سالهای قبل حدود 3 سؤال تماماً نوآوری طراحی شده بودند و این موضوع دانشجو را به چالش میکشید اما این روال هر ساله در کنکور اتفاق میافتد و بهتر است دانشجویان منتظر این نوآوریها از طرف طراحان باشند.
شایان ذکر است که در سال گذشته آزمونهای (10 گانه) مدرسان شریف دایرهای وسیعی از سؤالات کنکور سال 98 را در خود پوشش داده بودند و اگر داوطلبان با دقت بالا به بررسی این آزمونها میپرداختند مطمئناً درصد قابل قبولی را کسب میکردند.
سینتیک و طراحی راکتورهای شیمیایی
درجه سختی درس سینتیک و طراحی راکتورهای شیمیایی در آزمون 98 نسبت به سال قبل کمی بالاتر و حدوداً 2 سؤال آن کاملاً نوآورانه بود که در سطحی سخت طراحی شده بودند، ولی بقیه سؤالها را داوطلب با تسلط به تستهای سال قبل و آزمونهای مدرسان شریف میتوانست پاسخگو باشد، زیرا در آزمونهای (10 گانه) مدرسان شریف تمامی مطالب بارها و بارها مورد سؤال قرار گرفته بودند.
بودجهبندی کنکور امسال تغییرات زیادی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده بود و مبحث تفسیر نتایج حاصل از انجام واکنشهای شیمیایی درون راکتورهای ناپیوسته کاهش شدیدی از نظر سهم سؤال و در عوض مبحث طراحی راکتور برای واکنشهای منفرد افزایش قابل توجهای از نظر سهم سؤال داشته است که این امر خود ممکن بود محاسبات ذهنی داوطلبان را برای سهم هر مبحث به چالش بکشد، البته چون درس راکتورهای شیمیایی دارای به هم پیوستگی مباحث است، تغییر در بودجهبندی نباید تغییرات زیادی در درصد دانشجوی سطح بالا ایجاد کند.
ریاضیات (كاربردی ـ عددی)
سؤالات درس ریاضیات کاربردی و عددی مهندسی شیمی نسبت به سال گذشته از درجه سختی تقریباً مشابهی برخوردار بودند و حدوداً دو سؤال کاملاً نوآورانه طراحی شده بودند که امری کاملاً طبیعی است. بودجهبندی آزمون امسال نسبت به سال گذشته نسبتا تغییراتی داشته و بعضی مباحث که سال گذشته مورد توجه طراحان واقع شده بود، در کنکور امسال سؤالی نداشتیم و برعکس، ولی از مباحث مهم و کلیدی این درس مثل مبحث مدلسازی همان سهم سؤالات سالهای گذشته را به خود اختصاص داده بودند.
زبان عمومی و تخصصی
در این درس هم مشابه چند سال اخیر 30 سؤال زبان عمومی و تخصصی برای پاسخگویی داوطلبان ارائه شده بود که شامل 10 سؤال واژگان و 5 سؤال گرامر است و 3 تا Reading مجموع 15 سؤال و از نظر سختی میتوان گفت که سؤالات زبان عمومی اندکی دشوارتر از سال 97 بود. تقریباً تمامی سؤالها با تسلط کامل بر کتابهای زبان عمومی 504 و 1100 واژه ضروری قابل پاسخگویی بود. قطعاً در این درس داشتن پایه قوی کمک زیادی به داوطلب میکند.
کنترل فرآیند
سؤالات کنکور 98 در درس کنترل فرآیندها در مقایسه به سالهای پیش با همان درجه سختی طراحی شده بود و سؤالات با داشتن اطلاعات اولیه از مفاهیم کنترل فرآیند و مطالعهی سؤالات آزمونهای مدرسان شریف کنکورهای سال پیش به راحتی قابل پاسخدهی بودند. بیشترین تغییرات نسبت به سال گذشته در دو مبحث سیستمهای درجه اول و دوم فرآیندهای شیمیایی و بررسی سیستمهای درجه دوم فرآیندهای شیمیایی بود. سایر مباحث نیز تغییرات جزئی داشتند اما در کل نوآوری خاصی در سؤالات امسال دیده نمیشد و تا حد زیادی مشابه سؤالات سالهای گذشته بوده و در آزمونهای مدرسان شریف هم به حد کافی تکرار شده بود.
مكانیك سیالات
سؤالات سیالات نسبت به سال گذشته کمی آسانتر بود ولی همچنان یکی از دروس چالش برانگیز مهندس شیمی محسوب میشود و رسیدن به درصدهای بالا برای دانشجویان قوی و رسیدن به درصدهای متوسط برای دانشجویان معمولی آسان نیست. بودجهبندی هم در تعداد سؤالات نسبت به سال گذشته تقریباً در تمام موضوعات تغییراتی داشته است. توصیه میشود دانشجویان برای مطالعه این درس وقت کافی صرف کنند، زیرا مدل کنکوری و تشریحی آن کمی متفاوت است و مستلزم تست و تمرین بیشتر و دقت بالاتر میباشد.