پدیدههای انتقال
در آزمون کارشناسی ارشد سال 99 رشته مهندسی پلیمر در درس پدیدههای انتقال تعداد 13 سؤال محاسباتی و 7 سؤال حفظی طرح شده بود که تعدادی از سؤالات محاسباتی از محاسبات کمتری برخوردار بودند اما تعدادی از آنها اصولی و مفهومی طراحی شده بودند و برای حل آنها نیاز به دانستن چندین نکته داشتند. همچنین این درس توزیع مناسب مبحث وجود داشت که مباحث مطرح شده شامل:معادلات پیوستگی و حرکت، معادلات حرکت سیالات نیوتنی و غیرنیوتنی در انواع کانالها، سیالات وابسته به زمان، رفتار الاستیک/ ویسکوز مذابهای پلیمری، انتقال حرارت هدایتی، انتقال حرارت جابهجایی، نفوذ مولکولی و انتقال جرم بین فازها بودند. منابع این درس نیز شامل: «جزوه رئولوژی دکتر گوهرپی»، «جزوه حرارت دکتر غفاریان» و «انتقال جرم دکتر پورمهدیان» می باشند و کتاب مدرسان شریف که تمام مباحث مطرح شده در آن گنجانده شده است.
پلیمریزاسیون
در آزمون کارشناسی ارشد سال 99 در درس شیمی پلیمر و مهندسی پلیمریزاسیون تعداد 7 سؤال محاسباتی و باقی سؤالات حفظی بودند. سؤالات از نظر سطح دشواری نسبت به سال گذشته در یک سطح بودند و تعدادی از سؤالات دارای تله علمی و بصری بودند و برای حل به دلیل پیوستگی مطالب نیازمند مطالعه تمام مباحث این درس را داشتند. سؤالات از تمام مباحث قابل پیشبینی شامل: اشکال ساختاری پلیمرها، طبقهبندی پلیمرها، پلیمریزاسیون مرحلهای، پلیمریزاسیون زنجیرهای، پلیمریزاسیون زنجیرهای یونی، نظم فضایی و واکنشهای کوپلیمریزاسیون، معادلات عمومی توزیع وزن مولکولی طرح شده بودند. منابع این درس نیز اصول واکنشهای پلیمریزاسیون دکتر وحید حدادی و کتاب مدرسان شریف که تمام این مباحث را پوشش داده است. با مطالعه دقیق منابع تمام سؤالات این درس قابل پاسخ گویی بودند.
تکنولوژی پلیمر
در آزمون کارشناسی ارشد سال 99 رشته مهندسی پلیمر در درس تکنولوژی پلیمر تعداد 14 سؤال محاسباتی و 9 سؤال حفظی طراحی شده بود که سؤالات نسبت به سال گذشته دشوارتر و مفهومیتر بودند و به دلیل زمانگیر بودن سؤالات برای حل تمام سؤالات این درس نیاز به مدیریت زمان، سرعت عمل و دقت کافی داوطلبان بوده است. مباحث مطرح شده برای هر درس شامل:الاستومر (مبانی الاستیسیته، طبقهبندی الاستومرها، اختلاط و آمیزهسازی، ولکانش الاستومرها)، پلاستیک (طبقهبندی پلاستیکها، مبانی رئولوژی، فرایند اکستروژن، فرایند قالبگیری تزریقی، سایر فرایندهای شکلدهی) و کامپوزیت (آشنایی با رزینها، آشنایی با الیاف، میکرومکانیک کامپوزیتهای الیاف پیوسته، فرایندهای شکلدهی کامپوزیتها) بودند که درس الاستومر 8 سؤال، پلاستیک 9 سؤال و کامپوزیت ها هم 8 سؤال طرح شده بود. با مطالعه دقیق منابع و کتاب مدرسان شریف که تمام این مباحث را پوشش داده است داوطلبان می توانستند به تمام سؤالات پاسخ دهند..
کنترل فرآیندهای پلیمری و مکانیک سیالات
در آزمون کارشناسی ارشد سال 99 رشته مهندسی پلیمر در دروس کنترل فرآیندهای پلیمری و مکانیک سیالات تنها یک سؤال حفظی طرح شده بود و باقی سؤالات محاسباتی بودند. سؤالات نسبت به سال گذشته از نظر سطح دشواری، دشوارتر و مفهومیتر بودند و برای حل سؤالات داوطلبان بایستی روی تمام مباحث و سرفصلهای اصلی تمرکز داشته باشند. همچنین سؤالات از مباحث معمول بودند و به دلیل شباهت مبحثی به سؤالات سالهای گذشته، ضرورت مطالعه تستهای کنکور سالهای اخیر آشکار میشود. مباحث مطرح شده شامل: سیستمهای درجه اول فرآیندهای شیمیایی، سیستمهای درجه دوم و بالاتر، تحلیلهای بلوکی و بررسی انواع کنترلرها، مکان هندسی ریشهها و تحلیل پاسخها، پاسخ فرکانسی سیستمهای خطی، استاتیک سیالات، مفاهیم جریان سیال و معادلات بنیادی، فرم دیفرانسیلی قوانین اصلی، جریان تراکمپذیر لزج در لولهها و توربوماشینها می باشند. منابع این درس نیز شامل: «کنترل فرایند، دکتر رفیعزاده» و «جزوه مکانیک سیالات، دکتر گرمابی» و جزوات و کتاب های مدرسان شریف که تمام مباحث را جمع آوری کرده است
زبان عمومی و تخصصی
سؤالات درس زبان عمومی و تخصصی سال 99، به طور مرسوم و مشابه با سالهای قبل، شامل 30 سؤال بود که 15 سؤال اول مربوط به زبان عمومی و 15 سؤال دوم شامل سؤالات زبان تخصصی بود. طبق معمول، سؤالات زبان عمومی شامل 10 سؤال واژگان و 5 سؤال مربوط به قواعد زبان در قالب cloze testبود. سؤالات زبان تخصصی در قالب 3 متن تخصصی و هر یک از این متون شامل 5 سؤال بود. بخش واژگان شامل 10 سؤال بود و در صورتی که داوطلبان دایره لغات وسیعی در ذهن میداشتند، میتوانستند به سرعت به سؤالات این بخش پاسخ دهند. توصیه ما به داوطلبانی که به طور کلی زبان انگلیسی آنها در سطح مطلوبی قرار ندارد این است که میتوانند با افزایش دایره لغات خود با مطالعه کتابهایی نظیر 504، essential words for TOEFL و 1100 واژه از این بخش نمره کسب کنند.
سؤالات بخش cloze، از قواعد زبان طرح میشوند و با توجه به اینکه گزینهها شبیه به هم هستند، توصیه میشود داوطلبین فقط در صورتی به این بخش از سؤالات پاسخ دهند که دانش کافی از قواعد زبان انگلیسی داشته باشند. در بخش زبان تخصصی مشابه سال گذشته 3 متن و هر یک با 5 سؤال آورده شده بود. با این حال سطح این متنها نسبت به سالهای گذشته دشوارتر بود و با توجه به طولانی بودن هر سه متن توصیه میشود داوطلب بعد از نگاه اجمالی به متن از تکنیکهای پاسخگویی به سؤالات درک مطلب استفاده کنند و وقت خود را صرف مطالعه و بازگشت به متن نکنند (ابتدا سؤالات مطالعه شود و سپس در متن به دنبال جواب باشند). در صورتی که داوطلبی در مدیریت زمان آزمون، وقت کمتری برای پاسخگویی به سؤالات زبان در نظر گرفته و قصد دارد یک یا دو متن از این سه را پاسخ دهد، بهتر است در نگاهی اجمالی متنها را بررسی کرده و متنی آسانتر را انتخاب کند که مفهوم آن قابل درکتر باشد.
شیمی فیزیک پلیمرها وخواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها
آنچه از بررسی سؤالات سال 99 این درس به دست میآید این است که تعداد 6 سؤال از 20 سؤال این دروس محاسباتی و باقی سؤالات حفظی بودند که تعداد سؤالات محاسباتی نسبت به سالهای قبل کاهش یافته اما سؤالات حفظی، مفهومی و سطح کیفی بیشتری نسبت به سال گذشته داشتند و از حالتی که تنها با دانستن یک نکته قابل حل باشند، فاصله گرفته بودند. همچنین این درس جامعیت مبحثی داشت و از تمام مباحث مهم سؤال طرح شده بود.مباحث مطرح شده شامل: زنجیر پلیمر ریزساختار و شکل فضایی، وزن مولکولی و ابعاد زنجیر، محلولهای غلیظ و نمودارهای فازی، حالت بینظم و دمای انتقال شیشهای، حالت بلورین و دمای ذوب، کشسانی لاستیکی یا آنتروپیک، مدول الاستیک، تستهای مکانیکی ـ دینامیکی، خواص فیزیکی پلیمرها و رفتار تنش کرنش بودند. منابع این درس نیز شامل: شیمی فیزیک پلیمرها دکتر محمدی و کتاب مدرسان شریف که تمام این مباحث در آن گنجانده شده است.