آزمون جي آر اي چيست؟

آزمون GRE و اعتبار آن

جي آر اي (GRE=Graduate Record Examination) آزموني جامع است كه توانايي ها و معلومات عمومي فارغ التحصیلان را ارزيابي مي كند و معمولا برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد نیاز می باشد.

آزمون جي آر اي در دو نوع عمومي (general) و موضوعي/تخصصي (subject) به صورت تستي برگزار می شود که از سه بخش نگارش تحلیلی (analytic writing) ، استدلال كيفي (verbal reasoning)، و استدلال كمي (quantative reasoning) تشكيل مي شود.

هم اکنون در ایران آزمون جی آر ای عمومی به دو صورت کتبی (Paper-Delivered) و کامپیوتری (Computer-delivered) برگزار می شود. از August 2011 تغییراتی در این آزمون ایجاد شده است که در ذیل آنها را مرور می کنیم:

مهمترین تغییرات آزمون جدید

• در آزمون قدیمی نمره ی بخش های استدلال کمی و کیفی از 200 تا 800 (با فاصله هاي ده نمره اي) بود که حال از 130 تا 170 (با فاصله هاي يك نمره اي) محاسبه می شود.
  • جواب تمامی سوالات بايد در دفترچه سوالات وارد شود و پاسخنامه جداگانه اي به داوطلبان داده نمي شود.
  • در بخش هاي كيفيو كمي اين امكان وجود دارد كه پاسخ چند گزينه از يك سوال درست بوده و تنها در صورتي كه داوطلب تمامي گزينه هاي درست را انتخاب كند نمره به او تعلق مي گيرد.
  • در بخش كمي، به هر داوطلب ماشین حساب ساده اي توسط مرکز برگزاری آزمون داده مي شود.
  • تعداد سوالات و زمان پاسخگويي در بخش هایكيفي و كمي نيز تغيير كرده است كه در جدول بخش بندي آزمون گنجانده شده است.
  • با تغییرات ایجاد شده در فرمت کامپیوتری، در صورت نیاز داوطلب می تواند پاسخ سوالات هر بخش را قبل از ورود به بخش بعدی تغییر دهد.
  • در ویرایش جدید، میزان سختی سوالات تحت تاثیر تعداد پاسخ های صحیح به سوالات قبلی می باشد.

تغييرات در بخش كمي

• سوالات تطابق لغات (analogy)ومتضاد(antonym)حذف شده است.
  • به جاي متن های طولانی، 12 تا 15 متن كوتاه (عمدتاً تک پاراگرافی) جايگزين شده است. البته ممكن است یک الی دو متن چند پاراگرافی نيز در اين بخش گنجانده شود.
  • سوالات تکمیل متن تغییر چندانی نکرده است و جاهای خالی در هر سوال بین یک تا سه عدد می باشد. نكته مهم اين است كه داوطلب براي كسب نمره  سوال باید تمامی جاهای خالی را به درستی پركند.
  • جملات معادل (Sentence Equivalence) سوالات جديدي هستند كه بخش كمي اضافه شده اند. اين نوع سوالات هم توانايي پيدا كردن لغات هم معني و هم كامل كردن جاي خالي را مي سنجد.در این سوالات یک جمله داده مي شود که یک کلمه آن جا افتاده است وداوطلب مي بايست از بين 6 گزينه ي داده شدهجای خالی را با دو گزینهكامل كند به صورتی که هم جمله منطقی و معقول باشد، و هم جمله تکمیل شده با هر دو گزینه یک معنی را برساند.

به طور خلاصه، سوالات اين بخش از حالت حفظ کردن صرف لغات خارج شده و توانايي درک و استدلال مطالب نقش پررنگتري ايفا ميكند. با اين وجود، همچنان دانش وا‍‍ژگان بالا به عنوان مهمترین فاکتور در این بخش مطرح مي شود.

مرحله بعدی ...

· رزرو تعیین سطح