پدیدههای انتقال
در مجموع، سوالات آزمون های سال 93 و 94 (بهمن 93) سطح تقریباً یکسانی داشتند. در درس رئولوژی، بر خلاف آزمون سال 93 هیچ سوالی از مبحث مذاب های پلیمری در میدان کششی طراحی نشده بود. آزمون سال 94 اولین آزمونی است که در آن از ضمیمه A کتاب پدیدههای انتقال Bird و مبحث بردارهای یکه سوال طرح شده بود (سوال شماره 117) سوالات شماره 112 و 114 این آزمون شبیه به سوالات 114 و 117 آزمون سال 93 بودند.
درس انتقال حرارت شامل سوالات دشوارتری نسبت به دو سال قبل (آزمون سالهای 92 و 93) بود. در آزمون سال 93 ، 3 سوال بدون انجام محاسبات قابل حل و پاسخگویی بودند، در حالی که در آزمون سال 94 تقریبا همه سوالات محاسباتی هستند و به طبع داوطلب میبایست زمان بیشتری را برای پاسخدهی به این دسته از سوالات كنند.
درس انتقال جرم این آزمون سادهترین سوالات را در چند سال اخیر در بر میگیرد. تنها یک سوال محاسباتی بسیار روتین در این آزمون طرح شده بود و مابقی سوالات حفظی و مفهومی بودند و با قدری تأمل و دقت حل میشدند. داوطلب با تسلط و دقت كافی داشتن بر روی این مبحث از درس پدیدههای انتقال میتوانست به راحتی در این درس درصد بالایی را كسب كند. همچنین بیشتر سوالات این درس نیز از جزوه رئولوژی دكتر گوهرپی، جزوه حرارت دكتر غفاریان و كتاب انتقال جرم دكتر پور مهدیان طرح شده بود.
تکنولوژی پلیمر
سوالات درس تکنولوژی پلیمر در آزمون سال 94 (بهمن 93) نسبت به سال 92 و 93 به مراتب سادهتر بودند و ترکیب سوالات حفظی و مفهومی و محاسباتی سال 94 و 93 تقریباً یکسان بوده است. در آزمون 94 همانند سال قبل از مبحث طبقهبندی الاستومرها یک سوال طرح شده بود که هر دوی آن ها مربوط به الاستومر EPDM بودند. سوالات مربوط به فرمول های الاستومرها شباهت چندانی با نمونه های سال قبل نداشتند اما از سطح دشواری یکسانی برخوردار بودند. سوالهای پرکنندهها و اثرات تقویتی سوالاتی کاملاً روتین هستند و داوطلب با مطالعه ساده نیز میتوانست به آنها پاسخ دهد. تغییر مهم سوالات درس الاستومر افزایش تعداد سوالات از مبحث ولکانیزاسیون میباشد. البته این سوالات نیز بسیار واضح بودند. از بحث ضریب حرارتی الاستومرها بعد از چند سال مجدداً یک سوال طرح شده بود.
در درس مهندسی پلاستیک تعداد سوالات مبحث اکستروژن کاهش یافته و فقط 3 سوال از این مبحث طرح شده بود. امکان پاسخگویی به این سوالات از نمونههای سال قبل بیشتر بوده است و حتی یک سوال حفظی مفهومی از این بخش طرح شده بود. سوالات مبحث تزریق از سال 93 دشوارتر بودند و شکل تقریباً جدیدی داشتند. درس کامپوزیت در آزمون سال 93 تنها یک سوال محاسباتی داشت. اما در آزمون سال 94 پنج سوال محاسباتی وجود داشت که نسبت به سوالات حفظی مفهومی صرف زمان بیشتری را برای پاسخدهی میطلبید. هرچند سوالات روتین بودند و مشابه اکثر آنها در سال قبل مشاهده شده بود. مانند سوال 86 که مشابه سوال 88 سال 91 میباشد.
همچنین بیشتر سوالات از جزوه الاستومر دكتر كتباب، جزوه كامپوزیت دكتر غفاریان و جزوه پلاستیك دكتر نازك دست طرح شده بود.
زبان تخصصی
سوالات زبان رشته مهندسی معماری کشتی در سال 94 مانند سالهای گذشته از 30 سوال اعم از 15 سوال زبان عمومی و 15 سوال زبان تخصصی تشکیل شده بود. 10 سوال زبان عمومی مربوط به واژگان عمومی بود که همگی آنها در کتاب”Barron`s 1100 Words You Need To Know” موجود میباشد و با مطالعه دقیق آنها میتوانست به تمامی سوالات پاسخ دهد. 5 سوال بعدی زبان عمومی مربوط به گرامر در قالب کلوز تست بود که سطح آن نسبت به سال پیش تفاوتی نداشته است. برای پاسخگویی صحیح به سوالات این قسمت باید غیر از دانش گرامر به دانش ترجمه متن نیز تسلط كافی داشت. سطح کلی این 15 سوال نسبت به سال پیش تغییری نداشته است. سوالات تخصصی از 3 متن نسبتاً کوتاه بوده است و سطح دشواری آزمون امسال نسبت به سال پیش 10 درصد کاهش یافته بود.
شیمی پلیمر و اصول مهندسی پلیمریزاسیون
سوالات درس شیمی پلیمر و اصول مهندسی پلیمریزاسیون آزمون كارشناسی ارشد سال 94 (بهمن 93) سطح دشواری کمتری را نسبت به سال قبل خود داشت و اکثر سوالات، سوالهایی روتین بودند. ترکیب تعداد سوالات حفظی و مفهومی محاسباتی تقریباً یکسان بودند (8 به 12). تفاوت بسیار مهم، تغییر یافتن سبک سوالات درس اصول مهندسی پلیمریزاسیون بود. رویکرد سوالات این درس، حفظی شده بود و برای حل سوالات محاسباتی آن به فرمولهای پیچیدهای نیاز نبود. تفاوت مشهود دیگر تغییر یافتن ترکیب سوالات مبحث پلیمریزاسیون مرحلهای و زنجیرهای بود. در حالی که در سال 93 این نسبت 2 به 6 بوده است، در آزمون سال 94، این نسبت 8 به 2 شده بود.
در آزمون سال 94 دو سوال از مبحث محیط پلیمریزاسیون طرح شده بود، اما در سال 93 و حتی 92 این مبحث مورد ارزیابی قرار نگرفته بود. دو سوال محیط پلیمریزاسیون مربوط به پلیمریزاسیون توده ای و تعلیقی بود كه از درس شیمی پلیمر طرح شده بود. در کنکور سال 93 از پلیمریزاسیون منظم فضایی یک سوال طرح شده بوده، اما در کنکور 94 این مبحث مورد ارزیابی قرار نگرفته است. سوال 39 این درس در آزمون سال 93 و 94 تکراری بود و سوال 50 آزمون 93 تقریباً مشابه سوال 49 آزمون 94 بوده است. همچنین بیشتر سوالات 94 از منابعی مانند جزوه شیمی پلیمر، دكتر افشار و كتاب واكنشهای پلیمریزاسیون دكتر حدادی طرح شده بود.
شیمی فیزیک پلیمرها ـ خواص فیزیکی مکانیکی پلیمرها
در آزمون سال 94 (بهمن 93) ترکیب سوالات این دو درس تقریباً مشابه آزمون سال 93 میباشد. سه تفاوت مهم بین آزمون سال 94 و 93 مشاهده می شود:
- گزینههای سوالات آزمون سال 94 طولانیتر از سال 93 بود، در حالی که در آزمون سال 93، 8 سوال به صورت جای خالی طراحی شده بود، هیچ سوالی با این فرم در آزمون سال 94 طرح نشده بود که به طبع برای پاسخگویی نیازمند زمان بیشتری بود.
- نسبت سوالات حفظی به مفهومی محاسباتی در آزمون سال 94، 3 به 17 و در آزمون سال 93، 17 به 3 بود و تعداد سوالات محاسباتی دو آزمون یکسان بوده است. پس تفاوت اصلی در مفهومی بودن سوالات این دو درس در آزمون سال 94 میباشد.
- سبک سوالات درس خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها نسبت به آزمون سال 93 کمی متفاوت بود.
- با این حال سوالات 107 و 109 آزمون تقریباً مشابه سوالات 103 آزمون 93 و 104 آزمون 92 بوده است. سوال شماره 106 هم شبیه به سوال 102 آزمون سال 93 بود. این رویکرد، اهمیت مطالعه سوالات سال-های قبل را برای داوطلبان گرامی روشن می سازد.در درس شیمی فیزیک پلیمرها از فصل 7 (کشسانی لاستیکی) که در چند سال قبل همواره یک سوال مطرح میشد و مبحث مورد علاقه طراح محترم بود، سوالی طرح نشده بود.
کنترل فرآیندهای پلیمری و مکانیک سیالات
با مقایسه سوالات آزمونهای 94 و 93 میتوان گفت: پراکندگی سوالات درس کنترل فرآیند و مکانیک سیالات در آزمون سال 94 (بهمن 93) نسبت به سال 93 به شدت تغییر کرده بود. علیرغم تغییر پراکندگی و ترکیب سوالات این دو درس، سوالات بسیار روتین و مشابه سالهای قبل بودند. در درس کنترل فرآیند، 4 سوال از فصل سیستم های درجه اول فرآیندهای شیمیایی و بحث خطی سازی توابع غیرخطی طرح شده بود؛ در حالی که در آزمون سال 93 به این شکل نبود. همانند سال 92 و 93 سوالی از فصل فضای حالت طرح نشده است.
سوال شماره 138 مشابه سوال شماره 136 آزمون سال 93 بود. در درس مکانیک سیالات برخلاف آزمون سال 94 سوالی از مبحث آنالیز ابعادی و تشابه طرح نشده بود. سایر سوالها بسیار روتین و با محاسبات ساده بودند. ترکیب سوالات حفظی و مفهومی محاسباتی مشابه آزمون سال 93 بود. همچنین بیشتر سوالات 94 از كتاب كنترل فرآیند دكتر رفیعزاده و جزوه مكانیك سیالات دكتر گرمابی طرح شده بود.
ریاضیات مهندسی
این درس در آزمون سال 94 (بهمن 93)، 15 سوال را به خود اختصاص داده بود. در سال 94، 1 سوال به صورت حفظی و 14 سوال به صورت مفهومی مطرح شده بود كه داوطلبان با مطالعهی دقیق كتاب ریاضی مهندسی مدرسان شریف میتوانستند به راحتی به تمام سوالات پاسخ دهند. مباحث این 15 سوال به شرح زیر است:
از هر كدام از مباحث معادلات دیفرانسیل مرتبه یك، لاپلاس و حل معادلهی f(x)=0 ، دو سوال مطرح شده بود. هر كدام از مباحث معادلات PDE و روش جداسازی، حرارت ـ موج ـ پتانسیل، ماتریسها و مقادیر ویژه 1 سوال و مباحث معادلهی بسل ـ لژاندر ـ لاگرانژ و حل ODE به روش تقریبی در مجموع 6 سوال را به خود اختصاص داده بود. در سال 94، 5 سوال در سطح ساده، 2 سوال در سطح دشوار و 8 سوال در سطح متوسط بوده است. به طور كلی سوالات سال 94 و 93 در یك سطح بوده است.