کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313)
معرفی کامل رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی در آزمون کنکور مقطع کارشناسی ارشد:
رشد و توسعهی جوامع و پیشرفت علم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبکهای نوین غذایی شده و نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روزافزونی احساس میگردد. کارشناسی ارشد علوم غذایی عبارت است از
- مجموعهی مرتب و طبقهبندی شده از دانش
- فهم ماهیت ترکیب و رفتار مواد غذایی تحت شرایط مختلف
هدف کارشناسی ارشد صنایع غذایی تربیت نیروهای متخصص است که بتوانند در زمینههای:
- اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی
- نگهداری محصولات کشاورزی
- کنترل کیفیت و کمک به طراحی و بهینهسازی خطوط تولید در کارخانههای موردنظر فعالیت کرده
- نظارت و مسئولیت فنی واحدهای تولید محصولات مختلف غذایی را به عهده گیرند
کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی گرایش اصلی:
-
کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی
جدولکلی نام دروس امتحانی و ضرایب هر یک در آزمون کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی:
عناویت دروس امتحانی :۱- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، ۲- ریاضیات، ۳- شیمی مواد غذایی، ۴- میکروبیولوژی مواد غذایی، ۵- تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)، ۶- اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی. |
||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
رشته | گرایش | کد ضریب |
ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس (از راست به چپ) | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |||
علوم و مهندسی صنایع غذایی | 1) صنایع غذایی | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 2 |
2) شیمی مواد غذایی | ||||||||
3) زیست فناوری مواد غذایی | ||||||||
4) فناوری مواد غذایی |
دروس آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی
فارغ التحصیلان رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد میبایست بر دروس زیر تسلط کامل داشته باشند:
زبان عمومی و تخصصی
تعداد سؤالات این درس در آزمون کارشناسی ارشد شامل 25 سؤال است. همانطور که از نام درس پیداست، شماری از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) است.
بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد.
معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف متفاوت است و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند.
کتاب انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مؤلف مهندس جزایری در بعضی دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
خواندن کتابهای زبان عمومی و همچنین زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف برای رسیدن به تسلط در این درس کفایت میکند.
در کتاب زبان عمومی مطالب گرامری و یک سری لغات و اصطلاحات عمومی و همچنین تستهای عمومی رشتههای مختلف گنجانده شده و داوطلبان حتی در صورت فراموشی درس زبان میتوانند خود را به سطح مطلوبی با استفاده از این کتاب برسانند.
در کتاب زبان تخصصی موسسه مدرسان شریف افزون بر بررسی و ارائه پاسخ تشریحی و ترجمه تستهای کنکورهای کارشناسی ارشد سالهای قبل لغات، اصطلاحات و متون رایج در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) به همراه ترجمه آنها گنجانده شده و ضمن آموزش و ترجمه متون مختلف، تستهای چهارگزینهای تألیفی برای آشنایی هرچه بیشتر داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد با سؤالات درس زبان تخصصی این رشته آورده شده است. در ضمن تستهای علوم و صنایع غذایی با پاسخهای تشریحی در این کتاب برای آشنایی با تستهای بیشتر در کتاب گنجانده شده است.
ریاضیات
درس ریاضیات در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) در آزمون کارشناسی ارشد شامل 20 تست بوده و ضریب آن 2 میباشد. مواد امتحانی این درس مجموعهای از مطالب ریاضی کنکور کارشناسی و ریاضیات دانشگاهی است. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- تابع، حد و پیوستگی، مشتق و کاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم
- انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتریس، توابع چند متغیره
- انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روی خم و روی سطح، مختصات قطبی، سریها
- قضایای دیورژانس، استوکس، هندسه تحلیلی، توابع برداری، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن
برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های ریاضیات دانشگاهی مانند کتب دکتر شیدفر استفاده نمود.
با توجه به گستردگی این درس ممکن است در دانشگاه تمامی سرفصلهای لازم تدریس نشده باشد و اینکه اکثر دانشجویان در این درس پایه ضعیفی دارند انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف کتابی نموده که کلیه مباحث مربوطه از پایه با بیانی سلیس و روان بیان شده است و همچنین با توجه به اینکه این درس نیاز به حل تمرین زیادی دارد تستها و مثالهای زیادی همراه با پاسخ تشریحی و توضیحات لازم برای درک بهتر سؤال آورده شده است که برای مسلط شدن بر این درس منبع جامع و مفیدی میباشد.
شیمی مواد غذایی
درس شیمی موادغذایی در کنکور کارشناسی ارشد، شامل 20 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از این درس از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- کربوهیدراتها، آب، دیسپرسیونهای غذایی
- پروتئینها، آنزیم، لیپیدها، رنگ مواد غذایی
- ویتامینها و مواد معدنی و طعم موادغذایی میباشد.
برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های شیمی مواد غذایی مولف دکتر فاطمی و دکتر بابک قنبرزاده استفاده نمود.
با توجه به گستردگی این درس ممکن است در دانشگاه تمامی سرفصلهای لازم تدریس نشده باشد بنابراین بهتر است کتابی جامع و کاربردی تألیف شود و انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف این کتاب که سؤالهای 15 سال گذشته آزمون کارشناسی ارشد به همراه پاسخهای تشریحی میباشد نموده است و همچنین به بیان ساده تمامی مطالب مفید و کنکوری منابع ذکر شده را توضیح میدهد که برای داوطلب میتواند بسیار مفید باشد.
میکروبیولوژی موادغذایی
درس میکروبیولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) در مقطع ارشد، شامل 20 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- طبقهبندی باکتریها، عوامل موثر بر میکروارگانیسمها
- روشهای تعیین میکروارگانیسمها، روشهای نگهداری موادغذایی
- بیماریهای باکتریایی ناشی از موادغذایی طبقهبندی کپک و مخمر و انگلها میباشد.
برای مسلط شدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب میکروبیولوژی موادغذایی مؤلف جی استفاده نمود. انتشارات مدرسان شریف اقدام به تألیف این کتاب نموده و تمامی مباحث را به صورت کامل و جامع بیان کرده و با تستها و مثالهایی که ذکر شده به یادگیری بهتر دانشجو کمک میکند و پاسخ تشریحی این سؤالات نکات مهم را در ذهن دانشجو تداعی مینماید.
تکنولوژی موادغذایی
درس تکنولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای آزمون کارشناسی ارشد، شامل 40 سؤال بوده و ضریب آن 4 و یکی از دروس مهم این رشته میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- لبنیات
- غلات
- روغن
- کنسرو
- اصول نگهداری
- قند
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس می توان از :
- کتاب تکنولوژی لبنیات مؤلفین دکتر علی مرتضوی، قدس روحی
- تکنولوژی قند مؤلفین دکتر مصباحی، دکتر بهزاد
- تکنولوژی روغن مؤلف فرشته مالک
- تکنولوژی غلات مؤلفین دکتر هادی پیغمبردوست
- دکتر ناصر رجبزاده و کنسرو و اصول نگهداری مؤلف دکتر حسین فاطمی
استفاده نمود. با توجه به پراکندگی و توزیع منابع این درس انتشارات مدرسان شریف این کتاب را ارائه کرده و تمامی مطالب مربوط به این درس را به صورت ساده و روان توضیح داده است و وجود مثالها و تستهای سالهای گذشته باعث تثبیت مطالب در ذهن دانشجو میشود.
اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی
درس اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی در کنکور شامل 20 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد.
سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل:
- اهداف طراحی کارخانه، مسائل اقتصادی طرح، انتقال تکنولوژی
- مجوزها و استعلامها، عوامل موثر در طراحی محل کارخانه، اتوماسیون
- ترسیم فلوچارت، مشخصات ساختمانی کارخانه و بخش اداری، آحاد، ابعاد
- چگالی، غلظت، فشار، زاویه ریپوز و لغزش، سرعت تهنشینی، موازنه جرم انرژی
- مکانیک سیالات، تنش و کرنش، ویسکوزیته، معادله پیوستگی و برنولی، ارتفاع معادل
- وسایل اندازگیری مشخصات سیال، پمپ، نور، انواع انبار و سیستمهای وابسته، موتورخانه
- سردخانه، آب مصرفی، سیستمهای انتقال، لولهکشی، نیروی برق و کابلها، فلزات مناسب
- ترمودینامیک، کاربرد انجماد، انتقال حرارت به روش هدایتی، جابهجایی و تشعشعی و انتقال حرارت کلی
- فرآیند حرارتی، تولید سرما، تبخیر و خشک کردن، انتقال جرم و خوردگی
برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس میتوان از :
- کتاب اصول طراحی کارخانجات مؤلف دکتر شاهدی
- اصول طراحی کارخانجات مؤلفین دکتر کلباسی و دکتر محمد حسین حسینی استفاده نمود.
- در کتاب مدرسان شریف سعی شده تمامی مطالب مفید و سرفصلهای کنکوری این منابع به صورت کامل و جامع بیان شود و تستها و مثالهای مابین مباحث سبب فهم بیشتر مطالب شود
تعداد سوالات و منابع آزمون کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313):
دفترچه کنکور کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی شامل 145 سوال می باشد.
زمان پاسخگویی به سوالات دفترچه آزمون کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع غذایی 135 دقیقه می باشد.
ردیف | نام دروس | تعدادسوال |
1 | زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی) | 25 |
2 | ریاضیات | 20 |
3 | شیمی مواد غذایی | 20 |
4 | میکروبیولوژی مواد غذایی | 20 |
5 | تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قنـد، روغـن، غـلات، کنسـرو، اصـول نگهداری) | 40 |
6 | اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی | 20 |
بهترین منابع آزمون کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313):
زبان تخصصی :
1ـ کتاب مدرسان شریف( زبان عمومی و تخصصی)
2ـ انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مهندس جزایری
ریاضی:
1ـ کتاب ریاضی مدرسان شریف
2ـ ریاضی عمومی، ایساک مارون، ترجمه خلیل پاریاب
3ـ ریاضی عمومی، جورج توماس
4ـ معادلات دیفرانسیل و کاربردهای آن، جورج اف، سیمونز
شیمی مواد غذایی:
1ـ کتاب شیمی مواد غذایی مدرسان شریف
2ـ شیمی مواد غذایی، دکتر فاطمی
3ـ شیمی مواد غذایی، دکتر بابک قنبر زاده
میکروبیولوژی مواد غذایی:
1ـ کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی مدرسان شریف
2ـ میکروبیولوژی مواد غذایی، جی
3- جزوه دکتر خمیری (دانشگاه گرگان)
تکنولوژی مواد غذایی:
1ـ کتاب تکنولوژی مواد غذایی مدرسان شریف
2ـ جزوه تکنولوژی لبنیات دکتر احسانی (دانشگاه تهران)
3ـ جزوه تکنولوژی لبنیات، دکتر خسروشاهی دانشگاه ارومیه
4ـ جزوه تکنولوژی قند دکتر بهزاد (دانشگاه فردوسی مشهد)
5ـ تکنولوژی قند دکتر مصباحی
6ـ تکنولوژی روغن، فرشته مالک
7ـ جزوه تکنولوژی روغن، دکتر گلمکانی دانشگاه شیراز
8ـ تکنولوژی غلات، دکتر هادی پیغمبر دوست، دکتر ناصر رجب زاده
9ـ جزوه تکنولوژی غلات، دکتر کدیور دانشگاه اصفهان و دکتر اعلمی دانشگاه گرگان
10ـ کنسرو و اصول نگهداری، دکتر حسن فاطمی
11ـ صنایع کنسروسازی اصول و کاربردها، دکترجواد حصاری
اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی:
1ـ کتاب اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی مدرسان شریف
2ـ اصول طراحی کارخانجات، دکتر شاهدی
3ـ اصول طراحی کارخانجات، دکتر کلباسی، دکتر محمد حسین حسینی
موقعیتهای شغلی و استخدامی (بازار کار) رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی:
در کشوری که باید مواد غذایی را برای بیش از 70 میلیون جمعیت تأمین کرد، صنایع غذایی هیچ وقت در انزوا قرار نخواهد گرفت برای همین فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع غذایی اگر آمادگی کار در کارخانه یا کارگاه را داشته باشد در کارخانههایی که بیشتر در حومه شهر یا شهرهای کوچک واقع شده است، فرصت شغلی مناسبی به دست خواهد آورد.فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی میتواند با استفاده از سرمایه شخصی یا مشارکت با فردی که سرمایه مورد نیاز را دارد، واحد تولیدی خصوصی ایجاد کند. کاری که تعدادی از فارغ التحصیلان این رشته انجام دادهاند و موفق شدهاند.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از تحصیلات، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، میتوانند مسئولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات فنی، مسئولیت آزمایشگاهها، انجام فعالیتهای تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بستهبندی و … ارایه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای دیگر را بر عهده گیرند.جهت مشاهده ظرفیت پذیرش و قبولی رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313) در آزمون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری روزانه و نوبت دوم، آزاد ، پیام نور ، غیر انتفاعی ، پردیس بین الملل ، شبانه و فرهنگیان کلیک نمایید.
برای کسب اطلاعات درباره خدمات مؤسسه در سایر رشته های کارشناسی ارشد و همچنین اطلاعات سودمند از قبیل معرفی کامل رشته ها , مشاوره تخصصی, تحلیل آزمون ها, ظرفیت پذیرش دانشگاه ها، نام دروس و ضرایب, برنامه آزمون های آزمایشی , برنامه کلاس های حضوری و آنلاین, کتاب و … به صفحه کارشناسی ارشد مراجعه نمایید.
جهت تهیه محصولات مربوط به رشته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی اینجا کلیک کنید.
توضیحات تکمیلی بسته های آموزشی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313)
مدرسان شریف برای داوطلبانی که محدودیت زمانی دارند و به هر دلیلی نمی توانند در کلاس ها شرکت کنند، بسته های پیشنهادی بسیار جامع و مفیدی در نظر گرفته است که با استقبال فراوانی از سوی داوطلبان سراسر کشور رو به رو شده است. این بسته ها زیر نظر اعضای دپارتمان آموزشی هر رشته تهیه شده که شامل موارد زیر است:
پکیج های آموزشی:
- مجموعه کتب و جزوات تخصصی موردنیاز هر رشته
- کتاب مشاوره، برنامه ریزی و اطلاعات مفید هر رشته
- DVD آموزش مجازی درس زبان به همراه کتاب زبان عمومی
- دو مرحله آزمون خودسنجی به همراه پاسخنامه تشریحی
- آزمون های آزمایشی حضوری (10 مرحله)
ردیف | نام کتاب |
1 | زبان عمومی |
2 | زبان تخصصی |
3 | ریاضیات عمومی 1 |
4 | ریاضیات عمومی 2 |
5 | میکروبیولوژی مواد غذایی |
6 | تکنولوژی مواد غذایی 1 |
7 | تکنولوژی مواد غذایی 2 |
8 | شیمی مواد غذایی |
9 | اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی |
10 | مجموعه سوالات |
11 | حل سؤالات ریاضی عمومی 1 و 2 بدون دخالت دست |
مکمــل |
2 مرحله آزمون خودسنجی |
کتاب مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی |
DVD آموزش مجازی زبان عمومی |