پدیدههای انتقال
در کنکور 97 در این درس دشواری نسبی را نسبت به سال قبل مشاهده می-کنیم. این موضوع بیشتر در قسمت سؤالات انتقال جرم و رئولوژی به چشم می-خورد. این در حالی بوده است که سؤالات انتقال حرارت نسبت به سال گذشته آسانتر شده بودند. نکته دیگر سؤالات این قسمت، گرایش سؤالات به سمت سؤالات حفظی می باشد که حدود20 درصد از سؤالات را با حفظیات می توان پاسخ داد. در درس رئولوژی مشاهده می کنیم که روند سؤالات تقریباً تغییر کرده است و به سمت مفاهیم اصلی گرایش پیدا کرده تا محاسبات رئولوژیکی. در درس انتقال جرم روند تقریباً یکسانی را با سال گذشته در مباحث مورد سؤال مشاهده می کنیم با این تفاوت که سؤالات درجه سختی بیشتری پیدا کرده اند. اما درسی که امسال به داوطلبان می توانست بسیار کمک کند، درس انتقال حرارت می باشد که سؤالات بسیار راحتی را به خود اختصاص داده بود و تقریباً داوطلبان با مطالعه کامل می توانستند به تمام سؤالات پاسخ دهند.
با توجه به سؤالات کنکور 97 و سال گذشته پیش بینی می شود که سؤالات سالهای آتی به مانند امسال حفظیات بیشتری را شامل شوند. علاوه بر این توصیه می شود برای بدست آوردن نتیجه مناسب در این درس لازم است که تمامی مراجع به همراه کتابهای مدرسان شریف مطالعه شود. در مقایسه سؤالات با سؤالات آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف بایستی متذکر شد که سؤالات آزمونهای آزمایشی به خوبی داوطلب را برای سؤالات کنکور 97 مشاهده شده در کنکور امسال آماده می کردند. به همین دلیل انتظار می رود داوطلبان آزمونهای آزمایشی درصد خوبی را در این درس بتوانند کسب نمایند. با توجه به اینکه اکثر داوطلبان در کنکورهای پیشین درصد نسبتاً کمی را از خود به جای می گذاشتند، به شدت توصیه می شود با مطالعه دقیق منابع و مراجع و شرکت در آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف درصد خود را در این درس حیاتی بهبود بخشد.
شیمی پلیمر و اصول مهندسی پلیمریزاسیون
سؤالات مربوط به درس شیمی پلیمر و اصول مهندسی پلیمریزاسیون در کنکور 97 به سمت سوالات محاسباتی رفته بود، به طوری که به نسبت سال 96، دو سوال محاسباتی بیشتر را مشاهده کردیم. در کنکورهای پیشین نیز شاهد بودیم که طراحان، تمرکز خود را بیشتر بر روی یک پلیمریزاسیون خاص (مخصوصا رادیکالی یا مرحلههای) قرار می دادند، این درحالی است که در کنکور 97 مشاهده می کنیم که به سایر پلیمریزاسیون ها از جمله کئوردیناسیونی، حلقه گشا، کاتیونی و آنیونی نیز پرداخته شده است. این مسئله روشن کننده این است که برای پاسخ دهی به سؤالات، تسلط کافی و شناخت کامل از تمامی مفاهیم و مراجع ذکر شده در منابع کنکور برای این درس الزامی است. در کل سطح سؤالات درس شیمی پلیمر دشوارتر از سال های گذشته و به خصوص در سال های 95 و 94 بوده است.
مباحث مربوط به کوپلیمریزاسیون، پلیمریزاسیون رادیکالی و مرحله ای تقریباً سهم بیشتری از سوالات را به خود اختصاص داده اند به طوری که حدود 75 درصد از سوالات کنکور 97، صرفاً از این مباحث آورده شده است. با توجه به روند سوالات پیش بینی می شود که در سال های آتی شاهد دشواری بیشتر و پوشش دهی کامل تری از سوالات باشیم. پوشش دهی مباحث کنکور و طرح سؤالات، مشابه کنکور در آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف همانند سال های قبل به خوبی انجام شده است. کتب کمک درسی مدرسان شریف به داوطلبان کمک شایانی می تواند کرده باشد و انتظار میرود داوطلبان شرکت کننده در آزمون های آزمایشی درصدهای بالایی را در این درس کسب نمایند. با توجه به ضریب 3 این درس در گرایش پلیمریزاسیون، داوطلبانی که قصد انتخاب گرایش پلیمریزاسیون را دارند، توصیه می شود برای سال های آتی تمامی مراجع ذکر شده را به طور کامل مطالعه کنند و تسلط کامل را داشته باشند.
تکنولوژی پلیمر (الاستومر، پلاستیک و کامپوزیت)
در کنکور 97 سؤالات مربوط به درس الاستومر روند یکسانی را به مانند سالهای گذشته داشته است به طوری که با تسلط به سؤالات سالهای گذشته نیز توانایی پاسخ دادن به چندین سؤال وجود داشت. تنها در بخش رئولوژی الاستومرها شاهد سختی سؤالات نسبت به سال گذشته بودیم. در بخش پلاستیک نیز به مانند بخش الاستومر، سؤالات روند سالهای گذشته را در خود می دید ولی پیچیدگی کمی نیز در سؤالات به خصوص در قسمت سؤالات اکسترودر مشاهده می شد. البته سخت ترین قسمت کنکور امسال در بخش پلاستیک نیز به مانند سال گذشته محاسبات این قسمت و وقت گیر بودن آن می باشد. شاید عجیب ترین تغییری که در سؤالات امسال قابل مشاهده بود در بخش کامپوزیت وجود داشت. به طوری که بیشتر به مفاهیم و حفظیات تا به محاسبات اصلی در این درس پرداخته شده است.
مسئله مهمی که در کنکور 97 به چشم می خورد وجود سؤالاتی مبنی بر روش های شکل دهی کامپوزیتهای متشکل از الیاف بوده است. به نظر می آید که طراح سؤالات مربوط به کامپوزیت تغییر کرده باشد زیرا روند همیشگی کاملاً قطع و شاهد سؤالاتی در زمینه های عملی درس کامپوزیت بوده ایم. موفقیت در کنکور سال بعد در بخش کامپوزیت مستلزم تسلط کامل بر روشهای شکلدهی و ویژگیهای آنها خواهد بود. در بخش الاستومر برای موفقیت بیشتر، علاوه بر تسلط کامل بر تست های سالهای پیشین و تست های الاستومر آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف، بایستی نکات مربوط به بخش الاستیسیته و ولکانیزاسیون الاستومرها به خوبی مطالعه شده باشد. داوطلبان در درس پلاستیک که به طور عمده توسط اکثر آن ها کنار گذاشته می شود را می توان با الگوبرداری از تست های سالهای قبل و تسلط کامل و جامع بر انواع فرمول های مربوط به قسمت اکستروژن و تزریق می توانند نتیجه خوبی را کسب نمایند.
به طور کلی مشاهده می شود که تست های آزمون-های آزمایشی مدرسان شریف با تستهای تکنولوژی امسال هماهنگی خوبی را داشته است. قسمت بارز این موضوع در بخش کامپوزیت مشاهده می شود که سعی شده بود اکثر موضوعات در آزمونها آورده شود تا داوطلبان با انواع تست-ها آشنا شوند.
ریاضیات مهندسی
در کنکور 97 در درس ریاضیات شاهد تغییرات زیادی نسبت به سال گذشته بوده ایم. از تمامی موضوعاتی که سال گذشته سؤال آمده بود، امسال نیز سؤال آمده است با این تفاوت که موضوعاتی مانند معادلات دیفرانسیل معمولی اهمیت خیلی کمتری پیدا کرده-اند و بیشتر به حل عددی سؤالات پرداخته شده است. حدود 45 درصد تستهای کنکور امسال از این منابع آورده شده اند. به طور کلی سؤالات از سطح دشواری بالاتری برخوردار بوده اند. ولی با تسلط کامل در تمامی موضوعات رسیدن به درصد خوب در این درس دور از دسترس نبوده است. البته در مورد مبحث معادلات حاکم بر سیستم نیز تعداد سؤالات بیشتری آورده شده است. موفقیت در این درس مستلزم مطالعه کامل مراجع و منابع مخصوصاً کتاب دکتر رفیع زاده به همراه تسلط کامل بر انواع تست ها با فرمت های مختلف می باشد.
پوشش دهی مباحث کنکور و طرح سؤالات، مشابه کنکور در آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف همانند سال های قبل به طور کامل انجام شده است. کتب کمک درسی مدرسان شریف به داوطلبان کمک شایانی کرده است و انتظار میرود داوطلبان شرکت کننده در آزمون های آزمایشی درصدهای بالایی را در این درس کسب نمایند. با توجه به ضریب بالای این درس، درصدهای بالای 40 می تواند اختلاف زیادی بین داوطلبان ایجاد کند.
زبان عمومی و تخصصی
در کنکور 97 سؤالات این قسمت به مانند سؤالات سالهای گذشته روند کاملاً مشابهی را به خود می دید. در قسمت لغات، مطالعه کتابهای مرجع از جمله 504 کمک شایانی به داوطلبان در این درس کرده است. در قسمت reading، متن-های خوب و نسبتاً راحتی را مشاهده کردیم. بنابراین رسیدن به درصدی نزدیک به 30 الی 40 دور از دسترس نبوده است. با توجه به این نکته که اکثر داوطلبان این درس را در کنکور کنار می گذارند، درصدهای گفته شده می تواند کمک بسیار زیادی برای داوطلبان باشد. آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف به خوبی با تستهای امسال هماهنگی داشته اند، به طوری که از شرکت کنندگان این آزمونها انتظار می رود درصد نسبتاً خوبی را در کنکور امسال به ثمر برسانند.
شیمی فیزیک پلیمرها وخواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها
در کنکور 97 سؤالات مربوط به قسمت شیمی فیزیک پلیمرها بر خلاف سال قبل، تأکید بر حفظیات در تست ها به چشم می خورد که این موضوع نشان دهنده الزام بر تسلط کامل بر منابع کنکور در سالهای آتی می باشد. در حدود 9 تست حفظی از مباحث تقریباً جدید نشان دهنده این است که روند سؤالات دچار تغییر شده و ممکن است در سال های آینده نیز این تغییرات را داشته باشیم. نکته دیگر سؤالات مربوط به قسمت شیمی و فیزیک، وجود دامهای تستی در کنکور امسال و به خصوص در بخش نمودارهای فازی و دمای انتقال شیشه ای بوده است که مطالعه دقیق و کامل منابع می توانست در کنکور امسال به خوبی به داوطلبان کمک کند. سؤالات قسمت خواص فیزیکی نیز روند دیگری را بر خلاف سؤالات سال گذشته داشته است.
در کنکور 97 مشاهده می کنیم که بخش damping و نمودارهای اتلاف و همین طور دمای انتقال شیشه ای، قسمت عمده سؤالات را تشکیل می دهد و این در حالیست که کمتر به خواص مکانیکی و دینامیکی و رئولوژیکی پرداخته شده است. موفقیت در این درس مستلزم مطالعه کامل منابع و مراجع بوده است. پوشش دهی مباحث کنکور و طرح سؤالات، مشابه با کنکور 97 در آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف همانند سال های قبل به خوبی انجام شده است. کتب کمک درسی مدرسان شریف به داوطلبان کمک شایانی کرده است و انتظار میرود داوطلبان شرکت کننده در آزمون های آزمایشی درصدهای بالایی را در این درس کسب کنند. این هماهنگی تا حدی بوده است که مشاهده کردیم که تعدادی از سؤالات کنکور مشابه با سؤالات آزمونهای آزمایشی بوده است.
برای موفقیت در کنکور سال بعد پیشنهاد می شود کتاب دکتر محمدی چندین بار به خوبی و کامل مطالعه شود تا تسلط کافی حاصل شود.
کنترل فرآیند و مکانیک سیالات
در کنکورسال 97 در درس مکانیک سیالات باز هم شاهد تغییر روند سؤالات به مانند سال قبل بوده ایم. به طوری که سؤالات بیشتر مربوط به کنکور مهندسی شیمی بوده تا مهندسی پلیمر. این موضوع در کنکور سال 96 نیز به شدت به چشم می خورد که با توجه به اعتراض داوطلبان انتظار تغییر روند نسبت به سالهای گذشته وجود داشت که برخلاف انتظار ما چنین نشد. نکته عجیب سؤالات این می باشد که سؤالات حفظی جای سؤالات مفهومی را بر خلاف اکثر دروس گرفته بود. حدود 50 درصد از سؤالات این درس به سؤالات حفظی اختصاص داده شده بود که این کنکور را نسبت به کنکورهای دیگر متمایز کرده است. البته از نظر سطح دشواری سؤالات نسبت به سال 96 تقریباً روند یکسانی را با کنکور 97 داشته است.
در درس کنترل فرآیند شاهد سؤالات دشوار و مشابه سالهای گذشته بودیم. سؤالات کاملاً روند یکسانی با سال 96 داشته است که اگر مطالعه دقیق منابع و مراجع به همراه بررسی دقیق سؤالات کنکور سالهای قبل توسط داوطلبان انجام می گرفت، موفقیت در این درس دور از دسترس نبود. سؤالات آزمونهای آزمایشی مدرسان شریف در درس کنترل دارای تطابق نسبی با کنکور 97 می باشد. و در درس سیالات تطابق نسبتاً کاملی را مشاهده کرده ایم. از داوطلبان شرکت کننده در آزمونهای آزمایشی انتظار می رود که حداقل به 8 الی 10 سؤال از 20 سؤال این درس پاسخ دهند. با توجه به تغییر روند سؤالات در درس سیالات از سال گذشته، توصیه میشود کتاب-های مدرسان شریف به خوبی مطالعه شوند.