كلیات مسائل ادبی
درس كلیات در آزمون كارشناسی ارشد سال 93 (بهمن 92) درس كلیات مسائل ادبی بسیار دشوارتر از آزمون سال 92 به نظر میرسد و این به دلیل مفهومیتر شدن سؤالات بوده و داوطلبان برای پاسخگویی به سؤالات میبایست اطلاعات بسیاری را حفظ میكردند. توجه به اوزان كم اهمیتتر در بخش عروض و قافیه و همچنین عدم توجه به منابعی چون كتب بدیع و دستور زبان نیز به دشواری آزمون 93 میافزود. در بین سؤالات درس كلیات 4 سؤال به چشم میخورد كه حتی با تسلط كافی بر منابع و داشتن اطلاعات و مطالعه دقیق پاسخگویی به آنها غیر ممكن به نظر میرسید و به سادگی قابل پاسخگویی نبود.
در مجموع سؤالات امسال به گونهای طرح شده بودند كه بیشتر منابع تاریخ ادبیات، عروض و قافیه و بیان مورد توجه بود و عمده سؤالات از آنها طرح شده بود. طراحی 10 سؤال از قسمت تاریخ ادبیات، خود نمایانگر اهمیت این مبحث در درس كلیات است.
نثر
در آزمون كارشناسی ارشد سال 93 (بهمن 92) سؤالات نسبت به آزمون 92 بیشتر جنبه حفظی پیدا كرده بودند و داوطلبان در پاسخگویی به آنها داوطلبان چندان دچار مشكل نمیشدند. پراكندگی سؤالات نیز به گونهای بود كه تقریباً اكثر منابع را پوشش میداد. با این حال اغلب سؤالات از منابعی چون تاریخ بیهقی و كلیله و دمنه بود و طراحان توجه بیشتری به این منابع و منابعی مثل گلستان و چهار مقاله داشتند. همچنین از كتبی چون مرصادالعباد و كشفالاسرار كه در سال گذشته سؤالات بیشتری از آنها طرح شده بود در كنكور 93 كمتر مورد توجه بوده و حتی از مرزبان نامه و تاریخ جهانگشا كه سال قبل 3 سؤال دیده میشد، سؤالی آورده نشده بود.
قابل توجه است كه 2 سؤال از مجموع سؤالات نثر به گونهای طرح شده بود كه حتی با مطالعه دقیق نیز پاسخگویی به آنها بسیار دشوار بوده و احتمالاً درصد بسیار كمی از داوطلبان به آنها پاسخ صحیح دادهاند. در كل سؤالات نثر آزمون 93 (بهمن 92)نسبت به كنكور سال 92 به دلیل كثرت سؤالات حفظی سادهتر بوده است.
عربی
تعداد سؤالات درس عربی در رشته ادبیات فارسی كارشناسی ارشد 93 (بهمن 92) همانند سالهای اخیر از 20 سؤال تشكیل یافته بود و همچنان كه انتظار میرفت تعداد سؤالها در برخی از فصلها همانند سالهای گذشته بود به طور مثال هر ساله 8 سؤال را به فصلهای ترجمه، مفهوم و تعریب اختصاص میدهند كه امسال نیز از این قاعده مستثنی نبود. همچنین همانند سالهای اخیر 2 سؤال از تشكیل و حركتگذاری و 3 سؤال از اعراب و تحلیل صرفی، طراحی شده بود و 10 سؤال باقیمانده به ترتیب از فصلهای مرفوعات، صرف، اعراب فعل مضارع و منصوبات، طراحی شده بود.
نظم
در آزمون كارشناسی ارشد سال 93 (بهمن 92) درس نظم شامل سؤالاتی تقریباً در سطح یكسان با سال گذشته بود. با كمی دقت به سؤالات آزمون 93 و مقایسه آنها با نظم سال 92 میتوان متوجه شد كه به منابعی مانند غزلیات صائب تبریزی، منطقالطیر عطار و ناصر خسرو در كنكور امسال كمتر توجه شده و این در صورتی است كه در حدود 7 سؤال كنكور 92 از این منابع بوده است. اما منابعی كه در آزمون 93 بیشتر مورد نظر طراحان بوده است مواردی چون مثنوی و بوستان و غزلیات سعدی است و تعداد قابل توجهی سؤال از آنها طرح شده است. در كل پراكندگی سؤالات به گونهای بوده كه تقریباً منابع مهم را پوشش داده و صرفاً به یك مورد خاص توجه نشده است.