حقوق اداری
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق از سؤال 156 تا 170 به درس حقوق اداری اختصاص یافته است. تعداد سؤالات طراحی شده برای این درس 5 سؤال است. از نظر کیفی سطح سؤالات مناسب تلقی میگردد. سؤالات از پیچیدگی چندانی برخوردار نیست و به راحتی با مطالعه قوانین مدیریت خدمات کشوری دیوان عدالت اداری و کتب مربوط به این درس و تسلط نسبت به آنها میتوان به اکثر سؤالات پاسخ داد. سؤالات هم جنبه حفظی دارند و هم دارای جنبه مفهومیاند. از حیث کمی نیز سؤالات به نحوی طراحی شده است که تقریباً اکثر سرفصلهای درس حقوق اداری را دربر میگیرد. بیشترین تعداد سؤال طراحی شده مربوط به فصل «مبانی و کلیات حقوق اداری» با 6 سؤال و فصل «اعمال حقوق اداری (فعالیتهای اداره)» با 4 سؤال میباشد. برای پاسخ به سؤالات این سال مطالعه کتاب حقوق اداری مدرسان شریف توصیه میشود.
حقوق بینالملل خصوصی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399رشته حقوق، تعداد 20 سؤال به درس حقوق بینالملل خصوصی اختصاص یافته است. از حیث کمی سؤالات طراحی شده بیشتر به قسمت تعارض قوانین و رفع اختلاف تأکید کرده و از سایر قسمتها و سرفصلهای مربوط به این درس سؤال کمتری طراحی شده است. با وجود این از قسمتهای کلیات تابعیت و اقامتگاه نیز سؤال طراحی شده است. سؤالات این درس بیشتر جنبه حفظی داشته و از حیث کیفی از پیچیدگی چندانی برخوردار نیست. با وجود این مطالعه کتاب حقوق بینالملل خصوصی انتشارات مدرسان شریف و مطالعه مواد قانون مدنی مرتبط با درس حقوق بینالملل خصوصی لازم و ضروری است.
حقوق بینالملل عمومی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق تعداد 20 سؤال به درس حقوق بینالملل عمومی اختصاص یافته است. سؤال 136 تا 155 به این درس مربوط است. از حیث کیفی سطح سؤالات مناسب بوده و به نسبت سؤالات سالهای گذشته پیچیدهتر شده است، به نحوی که از تعداد سؤالات حفظی کاسته شده است و از سؤالات مفهومی نیز استفاده شده است. به عنوان مثال سؤالهای 142 و 155این درس کاملاً تحلیلی بوده و لازم است که منابع به دقت مطالعه شده و عمیقاً فهم شود. همچنین آگاهی نسبت به مسائل سیاسی و بینالمللی که دارای جنبه حقوقی بوده نیز لازم و ضروری است. بنابراین میتوان سؤالات این سال را متوسط به بالا درنظر گرفت. همچنین از حیث کمی نیز پراکندگی سؤالات مناسب ارزیابی میشود و از سرفصلهای حقوق بینالملل عمومی سؤال طراحی شده است. بیشترین سؤالات طراحی شده (8 سؤال) مربوط به فصل «منابع حقوق بینالملل» میباشد.
داوطلبان با مطالعه و تسلط به کتاب حقوق بینالملل عمومی انتشارات مدرسان شریف میتوانستند به سؤالات پاسخ دهند.
حقوق تجارت
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق، تعداد سؤالات اختصاص یافته به درس حقوق تجارت 15 سؤال است. سطح کیفی سؤالات دشوار است و نه تنها توجه طراحان سؤال به مطالب مفهومی و پیچیده این درس بوده بلکه حتی اقدام به طراحی برخی سؤالات حفظی نیز علیالخصوص از قسمت حقوق تجارت 2 (بحث حقوق شرکتها و شرکتهای تجاری) نموده است. بنابراین ضروری است که داوطلبان نسبت به نص مواد قانونی تسلط کامل داشته و علیالخصوص مواد قانونی مربوط به حقوق شرکتها را حفظ کرده باشند. از حیث کمی نیز پراکندگی سؤالات مناسب است به نحوی که از قسمتهای 4 گانه حقوق تجارت یعنی معاملات تجاری، اسناد تجاری، ورشکستگی و شرکتهای تجاری سؤال طراحی شده است. باوجود این تعداد 3 سؤال از قسمت معاملات تجاری، تعداد 6 سؤال از قسمت شرکتهای تجاری، تعداد 4 سؤال از قسمت اسناد تجاری و تعداد 2 سؤال از قسمت ورشکستگی طراحی شده است. مطالعه کتاب حقوق تجارت مدرسان شریف برای پاسخ به سؤالات این سال ضروری است.
حقوق جزای اختصاصی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق مطابق با روال سالهای گذشته از سؤالات 116 تا 135و تعداد 20سؤال اختصاص به درس حقوق جزای اختصاصی یافت. پراکندگی سؤالات مناسب است به نحوی که تعداد 4 سؤال از «جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی» و تعداد 7 سؤال از «جرایم علیه اموال و مالکیت» طراحی شده است. همچنین تعداد 5 سؤال نیز از قسمت «قوانین خاص» طراحی شده است. قوانین جرم سیاسی، پولشویی، اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات دولتی و قانون جرایم رایانهای از جمله قوانین خاصی است که از آنها سؤال طراحی شده است. سطح کیفی سؤالات مناسب است و میتوان دشواری سؤالات را متوسط به بالا درنظر گرفت. اکثر سؤالات کمتر جنبه حفظی دارد. برای پاسخگویی به این سؤالات مطالعه کتاب حقوق جزای اختصاصی انتشارات مدرسان شریف و کتاب حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی الزامی است.
حقوق جزای عمومی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق مطابق روال سالهای گذشته 15 سؤال به حقوق جزای عمومی اختصاص یافته است. پراکندگی سؤالات در آزمون این سال مشهود است و طراحان سؤال سعی کردهاند از تمامی قسمتهای قانون مجازات اسلامی سؤال طراحی کنند. سطح کیفی سؤالات خوب است و از دشواری چندانی برخوردار نیست و داوطلب با تمرکز و تسلط نسبت به نص قوانین و نیز آگاهی از مفاهیمی چون شروع به جرم و تعدد مجازات به اکثر سؤالات میتواند پاسخ دهد. کتاب حقوق جزای عمومی انتشارات مدرسان شریف برای پاسخگویی به سؤالات کافی و مناسب است و داوطلب درصورت تسلط به مواد و خوانش توضیحات کتاب مذکور میتواند به سؤالات پاسخ دهد. فراوانی سؤالات به این صورت است که از قسمت «مکاتب»، 1 سؤال و از قسمت «ماده 1 تا 88 قانون مجازات اسلامی»، 2 سؤال و از «ماده 89 تا 159 این قانون» 12 سؤال طراحی شده است. از قسمت ادله اثبات نیز سؤالی طراحی نشده است.
حقوق مدنی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق، مطابق با روال سالهای گذشته سؤالات 31 تا 50 به درس حقوق مدنی اختصاص یافته و تعداد سؤالات طراحی شده از این درس 20 سؤال است. سطح کیفی سؤالات مناسب است. برخی سؤالات جنبه حفظی داشته و برخی دیگر نیز جنبه مفهومی دارند. بنابراین تسلط نسبت به نص مواد قانونی لازم و ضروری است و مناسب است که در کنار تسلط نسبت به نص، مفهوم مواد قانونی نیز فراگرفته شود. سطح کمی سؤالات تقریباً مناسب است. بیشترین سؤالات از قسمتهای مدنی 2 (اموال و مالکیت)، مدنی 3(قواعد عمومی قراردادها) و مدنی 8(ارث و وصیت) طراحی شده است. البته از سایر قسمتها نیز سؤال طراحی شده است و این نشاندهنده این است که طراحان سؤال به تمام قسمتهای حقوق مدنی توجه ویژه داشتهاند. از قسمت مدنی1 (اشخاص و محجورین) 1 سؤال، از قسمت مدنی 4 (مسئولیت مدنی) 2 سؤال، از قسمت مدنی 5 (حقوق خانواده) 2سؤال و از قسمت عقود معین 1 و 2 نیز 6 سؤال طراحی شده است. مطالعه کتاب حقوق مدنی انتشارات مدرسان شریف برای پاسخ به سؤالات این درس لازم و ضروری است.
آیین دادرسی مدنی
در آزمون کارشناسیارشد رشته حقوق سال 1399مطابق با روال سالهای گذشته از سؤال 66 تا 80 تعداد 15 سؤال به درس آیین دادرسی مدنی اختصاص یافته است. سؤالات این درس از حیث کیفی نسبتاً متوسط بوده و از پیچیدگی چندانی برخوردار نیست، به نحوی که داوطلب درصورت تسلط کامل نسبت به نص مواد قانونی میتواند به راحتی به اکثر سؤالات پاسخ بدهد. از حیث کمی نیز سؤالات مناسب تلقی میشوند چنانکه تقریباً از اکثر مطالب مربوط به قانون آیین دادرسی مدنی سؤال طراحی شده است. بیشترین تعداد سؤال طراحی شده (7 سؤال) مربوط به فصل «تجدیدنظر» میباشد. به منظور پاسخ به سؤالات این درس مطالعه کتاب آیین دادرسی مدنی انتشارات مدرسان شریف تأکید میشود و ضروری است. قانون خاص نیز در این سال موردتوجه قرار گرفته است.
آیین دادرسی کیفری
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق مطابق روال سالهای گذشته، 15 سؤال به درس آیین دادرسی کیفری اختصاص یافته است. در نگاه اول تفاوتی که سؤالات این سال با سالهای گذشته داشت این است که سطح کیفی سؤالات بالا رفته است به نحوی که متن سؤالات و حتی گزینهها طولانیتر شده و داوطلبان باید نسبت به مدیریت زمان برای پاسخگویی توجه لازم را داشته باشند. جنبه حفظی سؤالات کمتر شده است، اما همچنان سؤالات نص محور است. سؤالات بیشتر از قسمت دوم قانون آیین دادرسی کیفری یعنی از قسمت صلاحیتها و نحوه رسیدگی در مراجع قضایی طراحی شده است، به نحوی که از 15 سؤال موجود تعداد 12 سؤال از این قسمت طراحی شده است. به طور کلی برای پاسخگویی به این سؤالات علاوه بر تسلط به نص ماده قانونی، فهم سؤالات و مواد قانونی لازم است که در این زمینه کتاب نکتهها در قانون آیین دادرسی کیفری دکتر علی خالقی و کتاب آیین دادرسی کیفری مدرسان شریف برای پاسخگویی به این سؤالات مفید است.
زبان تخصصی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399طبق معمول، شش متن و از هر کدام پنج سؤال درک مطلب طراحی شده بود. سؤالات همگی خوب، استاندارد و به لحاظ دشواری، با آزمون سال 1398در یک سطح بودند. سؤالات تقریباً از همه نوع بودند؛ 12 سؤال مرجع ضمیر و معنای واژگان که تعداد قابلتوجهی است، 13 سؤال از جزئیات متن و 5 سؤال استنباطی و استنتاجی داشتیم. به علت شباهت سؤالات با سالهای قبل، به داوطلبان سال بعد توصیه میشود حتماً کتاب زبان تخصصی حقوق مدرسان شریف، خصوصاً فصل مهارتهای درک مطلب و سؤالات سالهای قبل را مطالعه کنند.
متون فقه
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 حقوق مطابق با روال سالهای گذشته از سؤال 81 تا 100 ، به تعداد 20 سؤال به متون فقه اختصاص یافته است. سؤالات همانند سالهای گذشته بوده و بیشتر بر ترجمه تأکید شده است و بیشتر سؤالات ترجمه محور است، به نحوی که 15 سؤال با تسلط نسبت به متن عربی و آگاهی از ترجمه عبارات مندرج در سؤال به راحتی قابل پاسخگویی است. سطح کیفی سؤالات متوسط است و از حیث کمی نیز پراکندگی سؤالات مناسب نیست به نحوی که 5 سؤال از قسمت نکاح، 3 سؤال از قسمت متاجر، 4 سؤال از قسمت حدود و مابقی سؤالات از قسمت طلاق، ارث، وصیت، مزارعه و جهاد طراحی شده است. نکته قابل توجه اینکه در سال 1399 برای نخستین بار از قسمت جهاد نیز سؤال طراحی شد و این نشان میدهد که داوطلبان باید به این قسمت نیز توجه ویژه داشته باشند. مطالعه کتاب تحریرالروضه و کتاب متون فقه انتشارات مدرسان شریف و حل تستهای تألیفی و آزمون مندرج در کتاب مذکور برای پاسخگویی به سؤالات این درس لازم است.
حقوق اساسی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق 15 سؤال از شماره 171 تا 185 برای درس حقوق اساسی طراحی شده است. سطح کیفی سؤالات تقریباً متوسط است و از دشواری چندانی برخوردار نیست به نحوی که سبک طراحی سؤالات بیشتر دارای جنبه حفظی است و از پیچیدگی چندانی برخوردار نمیباشد. برای پاسخ به سؤالات این درس مطالعه کتاب حقوق اساسی انتشارات مدرسان شریف و کتاب حقوق اساسی دکتر قاضی شریعتپناهی توصیه میشود. همچنین تسلط نسبت به اصول قانون اساسی لازم و ضروری است. از حیث کمی نیز سؤالات تقریباً از تمام سرفصلهای حقوق اساسی طراحی شده است.
حقوق مدنی (تعهدات)
براساس دفترچه آزمون کارشناسیارشد سال 1399رشته حقوق، از سؤال 186 تا 200 به درس حقوق مدنی(تعهدات) اختصاص یافته است. تعداد سؤالات اختصاص یافته به این درس 15 سؤال است. سؤالات به صورت مفهومی و در قالب مسئله طراحی شدهاند به نحوی که میتوان سؤالات را از حیث کیفی، متوسط رو به دشوار ارزیابی کرد. از حیث کمی نیز سؤالات از پراکندگی خوبی برخوردار است به نحوی که علاوه بر طراحی سؤال از حقوق قراردادها (مدنی 3) از مسئولیت مدنی، عقود معین 1 و عقود معین 2 نیز سؤال طراحی شده است. به منظور پاسخ دادن به سؤالات این سال مطالعه کتاب حقوق مدنی (قسمت حقوق قراردادها علیالخصوص سقوط تعهدات، مسئولیت مدنی و عقود معین 1و 2) کتاب انتشارات مدرسان شریف توصیه میشود.
حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق، سؤالات 231 تا 245 به درس حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری اختصاص یافته است. سطح کیفی سؤالات ساده است و بیشتر جنبه حفظی دارد و داوطلبان در صورت تسلط نسبت به نص مواد قانونی امکان پاسخگویی به تمام سؤالات را دارد. بنابراین توصیه میشود کتاب حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری انتشارات مدرسان شریف مطالعه شود. از حیث کمی تعداد 5 سؤال به حقوق جزای عمومی اختصاص یافته که از قسمت تعلیق اجرای مجازات، شروع به جرم، مجازات تبعی، تعدد جرم و سقوط مجازات سؤال طراحی شده است. 5 سؤال نیز مرتبط با حقوق جزای اختصاصی میباشد که 2 سؤال از قسمت حدود، 2 سؤال از قانون خاص جرایم رایانهای و صدور چک پرداخت نشده و یک سؤال نیز از جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی طراحی شده است.
حقوق سازمانهای بینالملل
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته حقوق تعداد 15 سؤال به درس حقوق سازمانهای بینالمللی اختصاص یافته است. از سؤال 246 تا 260 مربوط به سؤالات این درس است. سطح کیفی سؤالات مناسب است. بیشتر سؤالات حفظی است و داوطلب در صورت مطالعه منابع معتبر به راحتی قادر به پاسخگویی به اکثر سؤالات است. بیشتر سؤالات از قسمتهای کلیات سازمانهای بینالمللی، سازمان ملل متحد و سازمانهای بین دولی یا بین منطقهای ترسیم شده است. به طور کلی میتوان سطح سؤالات را متوسط دانست. سطح کمی سؤالات نیز متناسب است و از سه قسمت اصلی این درس به تناسب سؤال طراحی شده است. مطالعه کتاب حقوق سازمانهای بینالمللی انتشارات مدرسان شریف به منظور پاسخ دادن به سؤالات این درس لازم، ضروری و کافی است.