اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته مدیریت، همانند سال گذشته از درس مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام 15 سؤال مطرح شده بود و از حیث تعداد سؤالات تغییری در این درس مشاهده نشد. با بررسی میزان دشواری سؤالات میتوان گفت از مجموع 15 سؤال این درس حدوداً 124 سؤال ساده، 4 سؤال متوسط و 7 سؤال دشوار طراحی شده است که در مقایسه با میزان دشواری سؤالات سال قبل که درآن 7 سؤال ساده ، 5 سؤال متوسط و 3 سؤال دشوار طراحی شده بود، کمی دشوارتر بود و درصدها تقریباً به اندازه 10تا 15درصد ممکن است، کاهش یابند.
با توجه به مطالب فوق، اگر داوطلبی حداقل منابع لازم را مطالعه کرده باشد درصدهای حداقل، حد وسط و عالی برای او به ترتیب 30، 40 و بالای 50درصد خواهد بود. برای پاسخگویی بهتر به سؤالات این درس پیشنهاد میشود کتاب مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام آقای مقیمی و کتاب مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام انتشارات مدرسان شریف مطالعه شود.
اقتصاد خرد و کلان
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته مدیریت همانند سال گذشته درس اقتصاد خرد و کلان 20 سؤال را به خود اختصاص داده بود که شامل 10 سؤال اقتصاد خرد و 10 سؤال اقتصاد کلان میباشد.
با بررسی میزان دشواری سؤالات کنکور 1399 میتوان گفت از مجموع20 سؤال این درس، 15 سؤال ساده و 5 سؤال متوسط بودند و درواقع هیچ سؤال دشواری طرح نشده بود که در مقایسه با میزان دشواری سؤالات کنکور سال 1398که در آن 12سؤال ساده و 8 سؤال متوسط و هیچ سؤال دشواری طرح نشده بود، مشاهده میشود که سطح سؤالات کنکور سال 99 کمی آسانتر بوده و انتظار میرود که درصدها به میزان 10 تا 15 درصد افزایش یابند. باتوجه به مطالب فوق، داوطلبانی که حداقل منابع لازم را مطالعه کرده باشند باید درصدهای حداقل، حدوسط و عالی آنها به ترتیب 70،80 و بالای 90 درصد باشد. در پراکندگی سؤالات نسبت به سال قبل تغییر چندانی به چشم نمیخورد و تقریباً از تمامی مباحث کلیدی و کنکوری سؤال آمده است که آزمونهای مدرسان شریف نیز هرساله به طرح تست از این مباحث میپردازد و این نقطهی قوتی است برای داوطلبانی که از این خدمات استفاده میکنند. بیشترین تعداد سؤالات طرح شده مربوط به فصل حسابداری ملی و شاخص قیمتها میباشد که 5 سؤال از آن طرح شده است.
البته مطالعه اقتصاد خرد و کلان و تسلط بر مباحث این درس نیازمند مرور و تست مکرر میباشد. لذا سعی کنید با زدن تست و تمرین بیشتر سؤالات، نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و زنجیره یادگیری خود را تکمیل نمایید.
با توجه به سؤالات سال1399 به نظر ميرسد بيشتر تستها از کتاب اقتصاد خرد و کلان مدرسان شریف طرح شده بود.
تحقیق در عملیات
در درس تحقیق در عملیات در آزمون کارشناسیارشد سال ۱۳۹۹ رشته مدیریت همچون سالهای گذشته ۱۵ سؤال مطرح شده است. پراکندگی سؤالات مناسب بوده است و از بخشهای مختلف سؤال آمده است. بخش تحلیل حساسیت و برنامهریزی پارامتری با ۴ سؤال همچون هر ساله بیشترین سؤال را داشته است و پس از آن مدلسازی و روش ترسیمی با ۳ سؤال قرار دارد. همچون هر سال یک سؤال از تخصیص و یک سؤال از حمل و نقل مطرح شده است که سؤالاتی به نسبت آسان هستند که با مطالعه حل سؤالات سالهای قبل کنکور میتوانید از امتیاز این دو سؤال به راحتی بهرهمند شوید. در این سال همچنین دو سؤال از بخش پیشرفتهتر تحقیق در عملیات یعنی برنامهریزی صفر و یک و عدد صحیح ارائه شده است که با مطالعه یک منبع کامل که این بخشها را پوشش داده باشد میتوانید به این سؤالات نیز پاسخ دهید. از نظر سختی سؤالات به نظر میرسد که سؤالات از توزیع با چولگی به سمت سؤالات آسان مطرح بوده است و تعداد بیشتر سؤالات آسان بودهاند. در صورت مطالعه یک منبع مناسب میتوانستید بین ۵۵ تا ۷۰ درصد سؤالات را پاسخ دهید.
ریاضی عمومی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399سطح کیفی سؤالهای ریاضی در رشتههای حسابداری و مدیریت بسیار دشوار بوده و پاسخگویی به آنها زمان زیادی را از داوطلبان میگرفت. 8سؤال ریاضی در رشته مدیریت طرح شده بود. سؤالات استاندارد نبوده و طراحان تقریباً از هر مبحث، دشوارترین سؤال را طراحی کردهاند.
بیشترین تعداد سؤالات مربوط به فصل «انتگرال و کاربردهای آن» میباشد و پس از آن «توابع چندمتغیره» که در هر دو فصل سطح کیفی سؤالات دشوار میباشد.
داوطلبان در صورت خواندن کتاب میکرو ریاضیات عمومی (ویژه رشتههای مدیریت، اقتصاد و حسابداری) مدرسان شریف و تسلط به مباحث و مرور سؤالات سالهای گذشته میتوانستند به اکثر سؤالات پاسخ بدهند.
تئوریهای مدیریت
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399رشته مدیریت همانند سال 1398تعداد 30 سؤال در درس تئوری مدیریت طرح شده بود. البته سطح سؤالات باتوجه به طرح سؤالات از مباحثی که قبلاً سؤالی از آن طرح نمیشد و سرفصلهای جدیدتر کمی دشوارتر به نظر میرسید.
داوطلبان با مطالعه دقیق مباحث مهم که بیشتر سؤالات از آن مباحث طراحی میشود، میتوانند درصدهای بسیار خوبی را ـ حتی بالای 60 درصد ـ در مقایسه با رقبا کسب کنند. بیشترین تعداد سؤالات طراحی شده در این سال مربوط به فصول: مفاهیم بنیادی مدیریت، نگاهی به نظریات اولیه مدیریت، نظریات جدید مدیریت، سازماندهی و انواع آن و رهبری میباشد.
داوطلبان با تسلط به کتاب تئوری مدیریت انتشارات مدرسان شریف میتوانستند به سؤالات پاسخ دهند، برای تمرین بیشتر نیز میتوانستند از سؤالات آزمونهای دکتری نیز در این سرفصل استفاده کنند.
در ضمن از سال 1392 تاکنون از مباحث مدیریت منابع انسانی در درس تئوریهای مدیریت سؤالی طرح نشده است.
حسابداری مالی و صنعتی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399رشته مدیریت همانند آزمون سال قبل از درس حسابداری مالی و صنعتی 15سؤال مطرح شد و از حیث تعداد سؤالات تغییری در این درس مشاهده نشد. با بررسی میزان دشواری سؤالات آزمون کارشناسیارشد سال 1399میتوان گفت از مجموع 15سؤال این درس، 13 سؤال ساده، 2 سؤال متوسط و سؤال دشواری طراحی نشده بود، که در مقایسه با میزان دشواری سؤالات سال قبل تغییر چندانی مشاهده نمیشود و میانگین درصد داوطلبان در این درس تغییر چندانی نخواهد داشت و 5 الی 10 درصد امکان دارد افزایش یابد.
با توجه به مطالب فوق، داوطلبانی که حداقل منابع لازم را مطالعه کرده بودند باید به راحتی حدود 50 درصد کسب میکردند و درصد پایینتر از 40 درصد برای این آزمون قابل قبول نیست. همچنین کسب درصد 40تا 50درصدی متوسط، 50تا 85 درصدی خوب و 85 به بالا، درصدی عالی محسوب میشود.
با بررسی دقیق مباحثی که مدنظر طراحان بوده و از آنها سؤال طراحی شده است نیز میتوان پی برد که در سال 1399 سؤالات حسابداری صنعتی موردتوجه طراحان قرار گرفته و سؤالات مرتبط به مفاهیم حسابداری نسبتاً ساده بودند.
داوطلبان با مطالعه کتاب حسابداری مالی و صنعتی مدرسان شریف میتوانستند به راحتی به سؤالات پاسخ بدهند.
آمار
تعداد سؤالات درس آمار در آزمون کارشناسیارشد سال 1398رشته مدیریت به تعداد 11 سؤال میباشد که اکثراً مربوط به فصل «متغیرهای تصادفی و توزیع آنها» به تعداد 7 سؤال بوده است، ولی در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته مدیریت، تعداد سؤالات درس آمار به 12 سؤال افزایش یافته است که پراکندگی سؤالات از تمامی فصول کتاب آمار مدرسان شریف مشاهده میشود که با نگاهی دقیق به کتاب مجموعه آمار و احتمالات مدرسان شریف به راحتی میتوان کلیه سؤالات را به دلیل مشابهت با سؤالات کتاب و با صرف زمان بهینه حل کرد. برخلاف سؤالات سال 1398 میتوان دید که سؤالات از ظرافت در طراحی و همچنین بهصورت مفهومی در اکثر آنها برخوردار میباشند(سؤالات 48، 53 و 54).
زبان عمومی و تخصصی
در آزمون کارشناسیارشد سال1399درس زبان عمومی مثل همیشه شامل دو بخش واژگان (10 سؤال) و کلوز تست (5 سؤال) بود. سؤالات بخش اول تقریباً دشوار بودند، خصوصاً سؤالات 2، 4، 5، 6، 7 و 9. البته ناگفته نماند که بسیاری از این واژگان در آزمونها و کتاب زبان عمومی مدرسان شریف پوشش داده شده و تکرار سالهای قبل بود و بهطبع کسانی که سؤالات سالهای پیش را مطالعه کرده بودند، مطمئناً مشکل خاصی با این واژگان نداشتند. سؤالات بخش کلوز تست هم همگی در کتاب مدرسان شریف کار شده بودند و مباحث همان مباحث همیشگی بود و کسانی که کتاب مدرسان شریف را خوانده بودند میتوانستند به هر پنج سؤال این بخش پاسخ دهند.
زبان تخصصی طبق معمول شامل سه متن پنج سؤاله (در مجموع 15 سؤال) بود. متون و سؤالات هماندازه و همسطح سالهای قبل بودند. بنابراین حتماً سؤالات سالهای قبل را که به همراه ترجمه و پاسخ تشریحی در کتاب زبان تخصصی مدرسان شریف جمعآوری شده، مطالعه کنید.
مدیریت تولید
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399رشته مدیریت همانند آزمون سال قبل، از درس مدیریت تولید 15سؤال مطرح شد و از حیث تعداد سؤالات تغییری در این درس مشاهده نشد. با بررسی میزان دشواری سؤالات این آزمون میتوان گفت از مجموع 15سؤال این درس، 8 سؤال ساده، 5 سؤال متوسط و 2 سؤال دشوار طراحی شده بود. همچنین داوطلبان میتوانند علاوه بر سؤالات آزمون کارشناسیارشد از سؤالات آزمون دکتری نیز برای تمرین بیشتر استفاده کنند.
باتوجه به مطالب فوق، داوطلبانی که کتاب مدیریت تولید مدرسان شریف را مطالعه کرده بودند باید به راحتی حدود 60 درصد کسب میکردند و درصد پایینتر از 30 درصد برای این آزمون قابل قبول نیست. سؤالات از تمام فصول طراحی شده بود.
مدیریت سرمایهگذاری و ریسك
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته مدیریت، همانند آزمون سال قبل از درس مدیریت ریسک و سرمایهگذاری 15سؤال مطرح شد و از حیث تعداد سؤالات تغییری در این درس مشاهده نشد. با بررسی میزان دشواری سؤالات آزمون کارشناسیارشد سال 1399 میتوان گفت از مجموع 15سؤال این درس، 6 سؤال ساده، 5سؤال متوسط و 4سؤال دشوار طراحی شده بود، که در مقایسه با میزان دشواری سؤالات کنکور سال 1398تغییر چندانی مشاهده نمیشود. بنابراین میتوان گفت که سؤالات آزمون سال 1399 و 1398در این درس، از نظر دشواری تقریباً در یک سطح نسبتاً دشوار طراحی شده بودند و میانگین درصد داوطلبان در این درس تغییر چندانی نخواهد داشت.
با توجه به مطالب فوق، داوطلبانی که حداقل منابع لازم را مطالعه کرده بودند باید به راحتی حدود 40درصد کسب میکردند و درصد پایینتر از 20 درصد برای این آزمون قابل قبول نیست. همچنین کسب درصد 20 تا40درصدی متوسط، 40تا 75 درصدی خوب و 75 به بالا درصدی عالی محسوب میشود. با بررسی دقیق مباحثی که مدنظر طراحان بوده و از آنها سؤال طراحی شده است نیز میتوان پی برد که مانند سال گذشته «تجزیه و تحلیل صورتهای مالی» همچنان موردنظر طراحان بوده و برخلاف سال گذشته مدل قیمتگذاری داراییهای سرمایهای و اختیار و معاملات و استراتژیهای آن موردتوجه طراحان قرار گرفته بود.
کتاب سرمایهگذاری و ریسک مدرسان شریف میتواند منبع مناسبی برای یادگیری این درس باشد و چه بسا که از سؤالات آزمون دکتری هم میتوان به عنوان منابع تستی برای تمرین بیشتر مورد توجه داوطلبان قرار گیرد.
مدیریت مالی
در آزمون کارشناسیارشد سال 1399 رشته مدیریت همانند سال گذشه از درس مدیریت مالی 15 سؤال مطرح شد و از حیث تعداد سؤالات تغییری در این درس مشاهده نشد. با بررسی میزان دشواری سؤالات آزمون این سال میتوان گفت از مجموع 15 سؤال این درس، 8 سؤال ساده، 5 سؤال متوسط و 2 سؤال دشوار طراحی شده بود، که در مقایسه با میزان دشواری سؤالات آزمون سال 1398 که 6 سؤال ساده، 4 سؤال متوسط و 5 سؤال دشوار طراحی شده بود، میتوان گفت که سؤالات کنکور سراسری سال 1399 در این درس، از نظر دشواری در سطح نسبتاً سادهتری نسبت به سال قبل طراحی شده بود و میانگین درصد داوطلبان در این درس تغییر چشمگیری داشته است. داوطلبان با مطالعه کتاب مدیریت مالی و تسلط به آن به راحتی میتوانستند به سؤالات پاسخ دهند و همچنین داوطلبانی که حداقل منابع لازم را مطالعه کرده بودند، حدود 60درصد کسب میکردند و درصد پایینتر از 30 درصد برای این آزمون قابل قبول نیست. کسب درصد 30 تا 60 متوسط، 60 تا 75 درصد خوب و 75 به بالا درصدی عالی محسوب میشود.