1- لطفا خودتان را به طور كامل معرفي نماييد.
محمد آخشيك، متولد سال 1366 .
2- نام واحد دانشگاهي و رتبه قبولي خود را ذكر نماييد.
دانشگاه صنعتي شريف، رتبه 1 فيزيك .
3- فارغ التحصيل چه سالي و از كدام واحد دانشگاهي هستيد؟
از دانشگاه صنعتي شريف در سال 91 فارغ التحصيل شدم.
4- نحوه آشنايي شما با مؤسسه مدرسان شريف چگونه بوده است؟
من از دوره كارشناسي ارشدم اين مؤسسه را مي شناختم.
5- علت ادامه تحصيل خود را بفرمایيد.
علاقه به رشته تحصيلي .
6- تاثير برنامه ريزي تحصيلي در موفقيت شما به چه ميزان بود؟
با توجه به اين كه من هم زمان با تحصيلم در مقطع ارشد، خودم را براي آزمون دكتري آماده مي كردم لذا تنظيم يك برنامه منسجم و دقيق براي من جزء ضروريات محسوب مي شد. در اين مدت من سعي مي كردم 2 روز در هفته را به مطالعه جهت آزمون دكتري اختصاص دهم كه البته اين كار را در يك بازه ساعتي تقريباً طولاني انجام مي گرفت.
7- بالاترين درصد در دروس شما مربوط به كدام درس مي باشد؟
دروس تخصصي 44 / 44 درصد.
8- آزمونهاي آزمايشي مدرسان شريف را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
اين آزمونها از چند جهت بسيار مفيد مي باشند اولاً اينكه قرار گرفتن در فضاي اين آزمونها مي تواند تا اندازه قابل توجهي استرس داوطلب را در سر جلسه آزمون نهايي كاهش دهد و مورد ديگر اين كه آزمون ها تقريباً منطبق با استاندارهاي پيشرفته و آخرين تغييرات انجام شده كتاب ها مي باشد كه اين باعث مي شود داوطلب به روز بوده و با جنس سؤالات آشنا شود. همچنين باعث مي شود تا داوطلب رتبه اي را كه بعد از هر مرحله آزمون به دست مي آورد را جدي گرفته و براي رقابت با ساير شرك تكنندگان تلاشي مضاعف داشته باشد.
9- ميزان كيفيت و تأثيرگذاري كتابهاي مدرسان شريف را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
اين كتابها بسيار كامل مي باشند چون ضمن اجتناب از مطالب اضافي تمام مباحث براي آزمون را تحت پوشش قرار مي دهد و به تشريح كامل آنها با سبك و نگارشي روان مي پردازد. همچنين وجود نكته و تست هاي فراوان در كتابهاي مدرسان شريف مي تواند دانشجو را كاملاً آماده سازد. ضمنا كتاب كوانتومي ساكورايي و ديناميك جكسون را به داوطلبان پيشنهاد مي كنم .
10- ميزان ساعات مطالعه شما به طور ميانگين در روز چقدر بوده است؟
همانطور كه گفته بودم من در يك بازه 13 ساعته طي 2 روز در هفته مطالعه داشتم كه البته اين روند مطالعه را از بهمن ماه شروع كردم.
11- چه تكنيك هايي را براي موفقيت در مصاحبه دكتري به داوطلبين پيشنهاد مي كنيد؟
با توجه به گستردگي سوالات در رشته فيزيك، داوطلب بايد به اعداد و ارقام كاملاً مسلط باشد و همچنين بايد مقاله اي را كه ارائه مي دهد از نظر علمي قوي باشد.
12- بايدها و نبايدهاي مصاحبه دكتري چه مواردي مي تواند باشد؟
داوطلب بايد با حفظ آرامش، به سؤال با دقت گوش دهد و بعد فكر كند، به هيچ عنوان نبايد بدون فكر و سريع پاسخ دهد زيرا يكي از فاكتورهاي حائز اهميت براي اساتيد، چال شفكري داوطلب مي باشد.
13- شما به عنوان رتبه برتر آزمون دكتري، چه توصيه هاي كليدي را به داوطلبين پيشنهاد مي كنيد؟
بايد منابعي مطمئن را مطالعه كند و آ نها را به طور كامل بطور كامل بخواند، حتماً تست هاي سالهاي گذشته را ببيند و اگر سطح علمي چندان بالايي ندارد، حتما در كلاسهاي آمادگي براي آزمون شركت كند.