زبان عمومی و تخصصی
سؤالات درس زبان شامل دو بخش عمومی و تخصصی، به روال سالهای قبل در سه بخش و عنوان کلی (واژگان، نکات دستوری و Reading) تقسیمبندیی شده است.
- 15سؤال زبان عمومی در دو بخش جای داده شده که
- 10سؤال از واژگان
- 5 سؤال مربوط به قواعد زبان در قالب cloze است
سؤالات زبان تخصصی در قالب 3 متن تخصصی و هر یک شامل 5 سؤال می باشد. بخش واژگان شامل 10 سؤال است و داوطلب در صورت مطالعه دقیق منابعی مانند 504، واژه و لغات ضروری تافل میتواند در این بخش عملکرد بهتری داشته باشد.
در بخش کلوز تست نیز 5 سؤال طرح شده و داوطلب در صورتی که نکات گرامری را مورد مطالعه قرار دهد، توانایی پاسخ به سؤالات این بخش را خواهد داشت. بهتر است داوطلبان در صورت عدم مطالعه در هر کدام از این بخشها از طریق حدس و گمان به سؤالات پاسخ ندهند.
بخش زبان تخصصی همانند سال گذشته شامل 3 متن و هر یک شامل 5 سؤال می باشد. در صورتی که داوطلبی برای مدیریت زمان آزمون، وقت کمتری برای پاسخگویی به سؤالات زبان در نظر گرفته و قصد دارد یک یا دو متن از این سه را پاسخ دهد، بهتر است در نگاهی اجمالی متن ها را بررسی کرده و متنی را كه به لحاظ محتوا سادهتر است برای پاسخگویی انتخاب کند.
فرهنگ ادبیات ایران و جهان
سؤالات کنکور 98 چه از لحاظ تعداد سؤالات هر مبحث و چه از لحاظ سختی و آسانی با سؤالات سال گذشته مشابه هستند. این نکته اینگونه به کمک داوطلبان کنکور سال ۹۹ میآید: با توجه به این تشابه در دو سال متوالی، میتوان تخمینی احتمالی را از سؤالات سال آینده بدست آورد.
احتمالاً در سال آینده نیز همین تعداد سؤالات در هر بخش طرح خواهد شد، بنابراین داوطلبان باید میزان مطالعهی خود را با در نظر گرفتن این موضوع به مباحث مختلف اختصاص دهند. همچنین مشابه بودن نوع سؤالات و میزان سختی و آسانی آنها، روش و عمق مطالعهی داوطلبان را مشخص میکند. نکتهی قابل توجه دیگر طرح شدن حدود ۵ سؤال از هنر اسلامی (شامل هنر اسلامی ایران و هنر اسلامی جهان) در کنکور 98 است.
این موضوع که در کنکور سال گذشته به این شکل دیده نمیشد، اهمیت مطالعهی مبحث هنر اسلامی ایران و جهان را برای داوطلبان روشن میکند؛ چرا که ممکن است در کنکور سال آینده نیز سؤالاتی به این مبحث اختصاص داده شود.
تعداد سؤالات مفهومی در کنکور 98 به حداکثر ۲ سوال رسید که نشانگر آن است که بخش عمدهی بار سؤالات این درس همچنان به مباحث حفظی در بخشهای مختلف تعلق دارد. بار دیگر به داوطلبان کنکور سال آینده توصیه میشود که کنکور سال ۹۷ و ۹۸ را به عنوان یک تقریب خوب و نزدیک از آزمون سال ۹۹ در نظر بگیرند و پیش از شروع مطالعه، شیوه و تخصیص زمان مطالعهی خود را با توجه به تحلیل این دو آزمون مشخص کنند. شرکت در آزمونهای مرحله و جامع مدرسان شریف و پیشرفتن طبق اصول و استراتژی این سازمان میتواند همانند امسال به داوطلبان در سال آینده نیز کمک بسیاری کند.
فنشناسی عکاسی
کنکور 98 امسال چه از لحاظ تعداد سؤالات هر مبحث و چه از لحاظ سختی و آسانی با سؤالات سال گذشته مشابه هستند. این نکته اینگونه به کمک داوطلبان کنکور سال ۹۹ میآید: با توجه به این تشابه در دو سال متوالی، میتوان تخمینی احتمالی را از سؤالات سال آینده بدست آورد.
احتمالا در سال آینده نیز همین تعداد سؤالات در هر بخش طرح خواهد شد، بنابراین داوطلبان باید میزان مطالعهی خود را با در نظر گرفتن این موضوع به مباحث مختلف اختصاص دهند. همچنین مشابه بودن نوع سؤالات و میزان سختی و آسانی آنها، روش و عمق مطالعهی داوطلبان را مشخص میکند. نکتهی مهم این است که طراحان سؤال همچنان تأکید فراوانی بر مبحث شیمی عکاسی دارند، بطوریکه تقریباً نیمی از سؤالات 98 را این مبحث به خود اختصاص داده است.
داوطلبان باید توجه ویژهای به این بخش داشته باشند. کنکور سال گذشته دارای یک سؤال در زمینهی نور بود که نیاز به دانستن رابطهی فرمولی داشت. امسال نیز دو سؤال در زمینهی لنز و شیمی عکاسی نیازمند دانستن رابطهی فرمولی مربوطه است. البته هردوی این سؤالات علاوه بر دانستن فرمول نیاز به دانستن مفهوم آن دارند.
داوطلبان باید به برخی فرمولهای عمدتاً ساده و مفاهیم آنها توجه کنند. کنکور 98 مانند سال گذشته شامل سؤالی از مبحث حرکات دوربین نیست. البته با توجه به سابقهی مطرح شدن چنین سؤالاتی در کنکورهای سالهای گذشته، بهتر است داوطلبان این مبحث را نیز فرابگیرند.
همچنین مطابق تاکیدهای مکرر در آزمونهای مرحلهای و جامع مدرسان شریف، یک سؤال از مبحث فیلترها و تبدیل نورها به یکدیگر طرح شده است که لازم است داوطلبان به این مبحث نیز توجه کنند.
مبانی نظری عکاسی
سؤالات کنکور 98 چه از لحاظ تعداد سؤالات هر مبحث و چه از لحاظ سختی و آسانی با سؤالات سال گذشته مشابه هستند. این نکته اینگونه به کمک داوطلبان کنکور سال ۹۹ میآید: با توجه به این تشابه در دو سال متوالی، میتوان تخمینی احتمالی را از سؤالات سال آینده بدست آورد.
احتمالا در سال آینده نیز همین تعداد سؤالات در هر بخش طرح خواهد شد، بنابراین داوطلبان باید میزان مطالعهی خود را با در نظر گرفتن این موضوع به مباحث مختلف اختصاص دهند. همچنین مشابه بودن نوع سؤالات و میزان سختی و آسانی آنها، روش و عمق مطالعهی داوطلبان را مشخص میکند. همچنان بیشترین تاکید طراحان سؤال بر تاریخ عکاسی در جهان است و البته توجهی به تاریخ معاصر عکاسی در جهان نشده است.
بنابراین لازم است که داوطلبان اشراف کامل و دقیقی بر تاریخ عکاسی جهان از ابتدای پیدایش تا پایان قرن بیستم داشته باشند. تاریخ عکاسی ایران تنها دو سؤال را به خود اختصاص داده است که آن هم به ابتدای پیدایش عکاسی در ایران برمیگردد. مانند سال گذشته باز هم هیچ سؤالی از تاریخ معاصر عکاسی ایران طرح نشده است.
نکتهی مهم دیگر این است که برخلاف سال گذشته، مبحث مهم نظریهی عکاسی هیچ سهمی در سؤالات امسال ندارد و با توجه به گستردگی و دشواری این مبحث، ریسک مطالعهی آن برای داوطلبان را بالا میبرد.
البته لازم است داوطلبان با در نظر گرفتن شرایط زمانی مطالعه خود، به این مبحث نیز در حد توان اشراف داشته باشند، چراکه سؤالات هرچند اندک از این مبحث دشوار میتواند تفاوت بین شرکتکنندگان را رقم بزند.
امسال نیز همانند سال گذشته انتظار میرود داوطلبانی که در آزمونهای مرحلهای و جامع مدرسان شریف شرکت کردهاند همانند سالهای گذشته نتایج درخشانی را به دست آورند.